30.3.23

Αθώος λόγω αμφιβολιών...


...ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία Μακρή - Ισόβια στο άλλο...

Στην αθώωση του ενός εκ των δυο καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό για τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα κατέληξε το... Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας (δεύτερος βαθμός). Συγκεκριμένα, αθώος κρίθηκε λόγω αμφιβολιών ο 37χρoνος άνδρας βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης και αδελφό του 37χρονου, αυτός, όπως και πρωτοδίκως κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του επιχειρηματία και του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη. Ακόμη, στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ηλικίας 33 ετών επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ακόμη, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που ο 33χρονος αιτήθηκε.

Σε δήλωσή του ο Γ. Μαρακάκης, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσώπησε στη δίκη τη χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί». Από την πλευρά της η κ. Καρύδα δήλωσε: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: