30.3.23

Η άθλια απολογία...


Την απαρέσκεια που προκάλεσε ακόμα και εντός της ΝΔ με τις μισαλλόδοξες, διχαστικές και  βλακώδεις αναφορές του περί του τι σημαίνει... «δεξιός» και «αριστερός» με την… αρχαία τους σημασία, προσπάθησε να αμβλύνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με μια άθλια απολογία του στο Twitter.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ που έχει αναλάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα ηνία του προεκλογικού αγώνα, προσπάθησε να δικαιολογηθεί κυρίως απέναντι στους βουλευτές της ΝΔ που βγήκαν από τα ρούχα τους με τις νέες δηλώσεις του που για μια ακόμα φορά κατέδειξαν ότι πολιτεύεται μέσα από τον βούρκο. 

Κάνοντας τον θιγμένο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυρίστηκε για να κοπάσει η οργή στο κόμμα και τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι έκανε χιούμορ όταν ανέφερε σε ομιλία του ότι ο δεξιός είναι ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός και ο Αριστερός ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης. Και ακόμα ότι αναφερόταν στο πέταγμα των πουλιών.

«Εγώ, ως χιούμορ, ανέφερα ότι το «Δεξιός» μεταφορικά σημαίνει ο καλός κλπ ενώ ο «Αριστερός» ως ο κακότυχος κλπ εξήγησα μάλιστα ότι αυτά δεν είχαν προφανώς πολιτική σημασία αλλά είχαν να κάνουν με τους οιωνούς, το πέταγμα των πουλιών κλπ. Πήραν κομμένο από την ομιλία μου αυτό και ο Σύριζα έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μου και για αυτό….δηλ απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε και τα Λεξικά…», ανέφερε στην απολογία του στο Twitter. 

Ο χιουμορίστας του βούρκου, ισχυρίστηκε κατά τη συνήθη πρακτική ότι έγινε κοπτοραπτική της ομιλίας του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ότι προσπαθούν να τον φιμώσουν για να μην χρησιμοποιεί το «Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης των Liddell & Scott»...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: