30.3.23

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Αλλαγή ζητά το 63% των πολιτών...



Σε καθοδική πορεία η Νέα Δημοκρατία όπως καταγράφει νέα έρευνα. Μικρά κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας.

Ειδικότερα, στη... δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ήταν η πρώτη μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται στις 4,7 μονάδες, ενώ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο επτακομματικής βουλής στην πρώτη καλπη.

Το κυβερνών κόμματα παραμένει πρώτο, όμως δείχνει να μην μπορεί να ανακάμψει σε ποσοστά μετά την τραγωδία των Τεμπών. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια μονάδα σε σχέση με την ίδια έρευνα πριν από μερικές εβδομάδες. 
Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου


Τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου


Ξεχωριστό ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η απάντηση των πολιτών στην ερώτηση εάν επιθυμούν συνέχεια ή αλλαγή με το 63% να απαντά ότι θέλει αλλαγή, παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. παραμένει στην πρώτη θέση, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.


Παράλληλα, μοιρασμένα είναι τα ποσοστά για την μορφή που θα πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση, με το 49% να ζητά κυβερνήσεις συνεργασίας και το 48% αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Το ποσοστό υπέρ της αυτοδυναμίας, πάντως, αυξάνεται κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.


Σε ακόμη μια δημοσκόπηση, πάντως, καταγράφεται η μεγάλη αγωνία των πολιτών για την οικονομική κατάσταση, καθώς η οικονομία και η ακρίβεια αναδεικνύονται ξανά στα σοβαρότερα προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: