31.3.23

Παρέα το άλμα στο κενό… συγγνώμη, στο μέλλον...


Τάσος Παππάς

Τα ματάκια μας θα δουν πολλά και τα αυτάκια μας θα ακούσουν… περισσότερα μέχρι την ημέρα των εκλογών. Υπομονή να έχουμε και δεν πρόκειται να πλήξουμε. 

Υποσχέσεις, ταξίματα, κινδυνολογία, δολοφονίες χαρακτήρων, διχαστική ρητορική. Η... κυβέρνηση έχει ανοίξει τον χορό. 

Στις πρώτες εκλογές, μας λέει, θα αποφασίσουμε ποιος θα κυβερνήσει και στις δεύτερες πώς θα κυβερνήσει.

Στο μέγαρο Μαξίμου πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για το ευφυολόγημα. Επιμένουν πως μόνο με ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει το άλμα στο κενό, συγγνώμη, στο μέλλον. Η αυτοδύναμη κυβέρνησή τους δεν θα είναι μονόχρωμη. Θα μοιάζει με ουράνιο τόξο. 

Θα πάρουν πρόθυμους και από άλλες πολιτικές περιοχές ώστε να πείσουν ότι δεν είναι μοναχοφαγάδες. Και θα μας φλομώσουν με στοιχεία που θα αποδεικνύουν τις υψηλές επιδόσεις τους σε όλους τους τομείς. Η οικονομία πετάει, οι επενδυτές κάνουν ουρά στα σύνορα της χώρας. Οι διεθνείς οργανισμοί έχουν μείνει άφωνοι με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης των αρίστων.

Το κράτος δικαίου φωτεινό παράδειγμα για όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Η ελευθερία του Τύπου στα καλύτερά της. Η Δικαιοσύνη κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της. Οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι και ανεξάρτητες και αρχές. Η κυβέρνηση δεν τις πείραξε. Η διαφθορά ακουμπάει το μηδέν. Τα συνδικάτα είναι πλήρως ικανοποιημένα από τις πολιτικές της κυβέρνησης. 

Οι εργοδότες έχουν βρει τον μπελά τους με τη σοσιαλμανία που έχει κυριεύσει τον πρωθιερέα της κυβέρνησης. Φοβούνται οι δυστυχείς πλούσιοι πως το μακρύ χέρι του νεομπολσεβίκου θα μπει βαθιά στις τσέπες τους και θα αφαιρέσει όσα με τον τίμιο ιδρώτα τους έχουν αποκτήσει. Ελπίζουν ότι θα σώσουν κάτι από το υστέρημά τους που το έχουν ακουμπήσει σε κάτι εξωτικά χωριά.

Ο πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς, τους νόμους και κυρίως το Σύνταγμα. Το κόμμα τους είναι το πιο φιλελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα και ακούνε βερεσέ όσα λένε διάφοροι περίεργοι και ύποπτοι τύποι ότι συμπεριφέρονται σαν να είναι ιδιοκτήτες της χώρας. Οι μίζεροι, ντόπιοι και ξένοι, μπορεί να φωνάζουν, μπορεί να κατασκευάζουν βρόμικες ιστορίες, μπορεί να οργανώνουν συνωμοσίες για να πλήξουν την κυβέρνηση και να δυσφημήσουν την πατρίδα, αλλά ουδείς τούς δίνει σημασία.

Ακόμη και στον δύσκολο τομέα της ασφάλειας τα ρεκόρ της κυβέρνησης είναι αξιοθαύμαστα. Αποδείξεις; Πολλές. Παρακολουθούσε υπουργούς, ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικούς, δημοσιογράφους και λοιπούς συγγενείς για να είναι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν δούρειοι ίπποι. 

Πήρε τα μέτρα της εγκαίρως για να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Καρατόμησε σε χρόνο-ρεκόρ τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Τσάκισε με τις ΕΔΕ τα κυκλώματα διαφθοράς στην Αστυνομία. Και το σημαντικότερο; Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ξέρετε αυτή που λέγαμε παλιά ΚΥΠ, έδωσε τα ρέστα της και αποστόμωσε τους κακόβουλους επικριτές της.

Με δικά της μέσα, χωρίς τη χρήση του Predator, το οποίο, όπως μας βεβαίωσε ο κυβερνήτης, ούτε έχουμε ούτε χρησιμοποιούμε ούτε πουλάμε σε άλλες χώρες, εξάρθρωσε το φοβερό και τρομερό μονομελές κατασκοπευτικό δίκτυο που είχε φτιάξει η Μαρία στο Παγκράτι και αμέσως μετά εξουδετέρωσε τον τρομοκρατικό πυρήνα που είχαν στήσει δύο εργάτες γης, Πακιστανοί ιρανικής καταγωγής, που κινούνταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα επί τέσσερα χρόνια και σχεδίαζαν δολοφονικά χτυπήματα εναντίον εβραϊκών στόχων στην Αθήνα. Μην είστε λοιπόν αχάριστοι. 

Ψηφίστε χαλαρά στις πρώτες εκλογές, το επιτρέπουμε γιατί είμαστε ανεκτικοί και δεν θέλουμε να σας χειραγωγήσουμε, αλλά στις δεύτερες εκλογές να έρθετε στα συγκαλά σας και όλοι μαζί να κάνουμε όπως είπε ο πρωθυπουργός το άλμα στο κενό, συγγνώμη, στο μέλλον...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: