30.3.23

Ο Τσίπρας θέτει σήμερα στη Βουλή τα προεκλογικά ζητήματα...


Στη Βουλή μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σήμερα Πέμπτη (30/3).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να πάρει το λόγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, που, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, μόνο κατ’ όνομα αφορά τα... Τέμπη, αφού η συντριπτική πλειονότητα των διατάξεών του σχετίζεται με ρουσφετολογικές και προεκλογικές εξυπηρετήσεις, όπως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Αναρωτιούνται, μάλιστα, ρητορικά γιατί επισπεύδον υπουργείο είναι το Ανάπτυξης, όταν οι περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου δεν το αφορούν και απαντούν πως, αυτό συνέβη για να δώσει ένα προεκλογικό σόου λάσπης στον ανεμιστήρα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ως προς την ουσία της τοποθέτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή θα είναι εφ’ όλης της ύλης, δίνοντας κι ένα πρώτο στίγμα των διλημμάτων που θα θέσει ενόψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, επανεκκινεί τις προεκλογικές του ομιλίες από την Καλαμάτα την Παρασκευή (31/3), όπου θα μιλήσει στις 19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται πυρετωδώς σε πρώτη φάση για την παρουσίαση του προγράμματός τους για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, που εκτιμούν πως είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τον μέσο ψηφοφόρο.

Το σχέδιο, άλλωστε, ήταν ήδη έτοιμο προς παρουσίαση, αλλά μεσολάβησε η τραγωδία των Τεμπών.

Αυτό, εκτός των άλλων, θα καταργεί τον πτωχευτικό κώδικα που ψηφίστηκε το 2020, θα δίνει μεγαλύτερη επιρροή στους δανειολήπτες με υποχρεωτικότητες για τις τράπεζες, καθώς και περισσότερες δόσεις αποπληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται να κλείσουν και οι εκκρεμότητες με τα ψηφοδέλτια, τα οποία θα επικυρωθούν από την Κεντρική Επιτροπή της 8ης και 9ης Απριλίου.

Η μεγαλύτερη μυστικοπάθεια υπάρχει γύρω το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η συγκρότηση του οποίου είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας Τσίπρα και σε αυτό θα αποτυπωθεί εναργέστερα η ανανέωση μέσω της αμφίπλευρης διεύρυνσης με πρόσωπα, μάλιστα, που στο ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούν πως θα κάνουν αίσθηση και δεν έχουν απασχολήσει ακόμα το σχετικό δημόσιο διάλογο...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: