31.3.23

Ο Ανδρουλάκης «καίει» τις γέφυρες συνεννόησης με τη ΝΔ...


Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι μια συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές 2023 θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις.

Και βασικός όρος για την «επόμενη ημέρα» είναι να διερευνηθεί μέχρι… τέλους η υπόθεση των υποκλοπών. Αυτό, όπως υπογραμμίζουν, από τη... Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να γίνει μόνο μέσω μιας εξεταστικής Επιτροπής, πραγματική βέβαια όχι σαν αυτή που συγκρότησε η Νέα Δημοκρατία, με ελάχιστους μάρτυρες και δίχως την παρουσία των πρωταγωνιστών.

«Άλλο ένα στοιχείο της προγραμματικής μας σύγκλισης θα είναι η Εξεταστική Επιτροπή που θα γίνει για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τις εθνικές εκλογές χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια και να πάνε στη δικαιοσύνη αυτοί που είχαν το θράσος να παρακολουθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τον πολιτικό αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και άλλους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης», είπε πριν από λίγες ημέρες (ΣΚΑΙ) ο Νίκος Ανδρουλάκης, «κόβοντας» τις όποιες γέφυρες συννενόησης με τη ΝΔ.

Κι αυτό διότι στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως ο «εμπλεκόμενος πρωθυπουργός» έχει ήδη δείξει πως θέλει να συγκαλύψει την υπόθεση (στην οποία πρωταγωνιστεί ως επικεφαλής της ΕΥΠ). 

Μάλιστα, και χθες ο πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε, στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή, πως θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις «ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση». 

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο ethnos.gr και τον Άδαμο Ζαχαριάδη υπογράμμισε ότι αποτελεί «απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύναψη συνεργασίας είναι η συμφωνία για εξεταστική επιτροπή αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων».

Ο ίδιος, άλλωστε, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρους πολιτικούς άξονες πάνω στους οποίους θα καλέσει τα υπόλοιπα κόμματα να συζητήσουν την επόμενη των εκλογών, με πρώτο αυτό της προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι η συνεννόηση με τη ΝΔ μοιάζει δύσκολη, τόσο προγραμματικά όσο και στις επιδιώξεις του κάθε κόμματος...

Αλέξανδρος Διαμάντης

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: