1.3.23

Το κόψιμο Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, η διαγραφή...


...και η μεταγραφή… στις δημοτικές εκλογές...

Μια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣυΡιζΑ απομένει για να σφραγιστεί η αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, του Παύλου Πολάκη.

Η επιτροπή δεοντολογίας θα αποφασίσει και την ποινή του βουλευτή ως κομματικό μέλος, κατά... πάσα πιθανότητα με μια αναστολή για κάποιους μήνες, της ιδιότητας του.

Δεν ξέρω τελικά ποιος από τους δυο, ο Τσίπρας ή ο Πολάκης, αναζητούσε την αφορμή για πολιτικό διαζύγιο.
Είναι ευκαιρία του Τσίπρα, όχι μόνο να απαλλαγεί από τον βουλευτή Πολάκη, αλλά και να πάρει ξεκάθαρα απόσταση από τις αντιλήψεις που αυτός εκφράζει.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποκτήσει πολιτική ηγεμονία και πρωτιά στις εκλογές διευρύνοντας την εκλογική του βάση, το ισοζύγιο που προκύπτει από μια τέτοια απόφαση είναι υπέρ του Τσίπρα.

Πολλές φορές ο Πολάκης έριχνε την καρδάρα με το γάλα όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τοποθετήσεις που ενδιέφεραν το κεντρώο ακροατήριο.

Τώρα, τι επιπτώσεις θα έχει όλη αυτή η φασαρία για τον ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε στον λογαριασμό της κάλπης. Εδώ πάντως να θυμίσουμε ότι υπήρξαν και πολύ σοβαρότερες απώλειες στο παρελθόν (των δεκάδων στελεχών και βουλευτών που έφυγαν το 2015), οι οποίες τελικά δεν κόστισαν τίποτα.

Στην απαράδεκτη ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής Χανίων, ο Τσίπρας απάντησε άμεσα και με πρόταση του δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Τώρα, κάτι αναλύσεις του τύπου ότι θα πάει στον Βαρουφάκη, ή θα φτιάξει κόμμα «μόνιμων αγανακτισμένων» και λοιπά, τα ακούω βερεσέ.

Όταν δεν είσαι στη Βουλή, οι παρεμβάσεις σου παίζουν πολύ μικρό ρόλο και χάνονται στην πορεία του χρόνου πάρα πολύ γρήγορα, όσο φασαρία κι αν κάνεις, όσο κι αν εκμεταλλεύονται τις πολιτικές σου μπούρδες οι αντίπαλοι.
Αυτό θα μείνει στο τέλος.

Εκτός κι αν ο Πολάκης βάλει για δήμαρχος στα Σφακιά...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: