2.3.23

Αναταράξεις σε πτήση της Lufthansa με τραυματίες επιβάτες...


BINTEO...
Μια πτήση της Lufthansa που παρουσίασε «σημαντικές αναταράξεις» μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το Όστιν του Τέξας με προορισμό τη Φρανκφούρτη αναγκάστηκε να εκτραπεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ουάσιγκτον Ντάλες στη Βιρτζίνια, ενώ στο εσωτερικό του δημιουργήθηκε ταραχή στο επιβατικό κοινό και τραυματίσθηκαν επτά επιβάτες, δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας...

Η πτήση 469 από το Όστιν του Τέξας, κατευθυνόταν προς τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, αλλά προσγειώθηκε με ασφάλεια το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο της Βιρτζίνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αρχής Αεροδρομίων της Ουάσιγκτον Μάικλ Κάμπιτζ.

Τα πληρώματα ανταποκρίθηκαν στην κρίσιμη κατάσταση και μετέφεραν επτά άτομα σε νοσοκομεία με τραύματα που πιστεύεται ότι ήταν ελαφρά, είπε ο Κάμπιτζ.
Σημειώνεται ότι το Airbus A330 ανέφερε έντονες αναταράξεις σε υψόμετρο 37.000 ποδιών (περίπου 11.300 μέτρα) ενώ πετούσε πάνω από το Τενεσί, ανέφερε σε δήλωση η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας. Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού


Οι αναταράξεις εξακολουθούν να είναι η κύρια αιτία ατυχημάτων και τραυματισμών κατά τη διάρκεια μίας πτήσης, σύμφωνα με μια έκθεση NTSB του 2021. Οι αναταράξεις αντιπροσώπευαν το 37,6% όλων των ατυχημάτων στις μεγαλύτερες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες μεταξύ 2009 και 2018.

Το φαινόμενο του στροβιλισμού που επηρεάζει τα αεροπλάνα είναι ουσιαστικά ασταθής αέρας που κινείται με απρόβλεπτο τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι το συνδέουν με ισχυρές καταιγίδες. Αλλά ο πιο επικίνδυνος τύπος είναι οι αναταράξεις του καθαρού αέρα, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθούν και συχνά χωρίς ορατή ένδειξη στον άμεσο ορίζοντα.

Με πληροφορίες από το Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: