8.3.23

Γιατί... «έκοψε» τη LIBE η Σακελλαροπούλου;...


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο –και ουδόλως τιμητικό για την Προεδρία της Δημοκρατίας- έλαβε χώρα προχθές, με αφορμή την περιπετειώδη επίσκεψη της επιτροπής LIBE της Ευρωβουλής στη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση απαξίωσε τους... ευρωβουλευτές, ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης τούς κοινοποίησε ότι δε θα τούς δεχθεί με μία σκληρή επιστολή, καταγγέλλοντάς τους σχεδόν για πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά μας πράγματα. Ωστόσο, πέραν του αρμόδιου εισαγγελέα και του υπουργού Επικρατείας, οι ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει να γίνουν δεκτοί και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η Ηρώδου Αττικού, λοιπόν, υποστηρίζει ότι το Προεδρικό Μέγαρο είχε επικαλεστεί φόρτο εργασίας και προγράμματος και είχε αρνηθεί να συναντήσει τους ευρωβουλευτές. Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής και δη η επικεφαλής της, η Ολλανδή Σόφι Ιντ’ Βελντ, υποστηρίζουν ότι η απάντηση ήταν καταρχάς θετική, υπό την κλασική αίρεση που τίθεται για κάποια δυσκολία της τελευταίας στιγμής. 

Αν, λοιπόν, ισχύει η εκδοχή των ευρωβουλευτών, θα ήταν καλό να μαθαίναμε ποια ήταν αυτή η δυσκολία...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: