2.3.23

Υποπτη βιασύνη...


Πέτρος Κατσάκος

Αν δεν ξεπουλήσουν το νερό αυτοί, δεν θα ησυχάσουν. Στοίχημα με τον εαυτό τους το έχουν βάλει να χαρίσουν σε ιδιώτες το πολυτιμότερο δημόσιο αγαθό και δεν θα ηρεμήσουν αν δεν βρουν μια χαραμάδα κάπου ανάμεσα στα ψιλά γράμματα του συντάγματος και στην ελαστικότητα της... συνταγματικής δικαιοσύνης για να βγάλουν στο σφυρί και το νερό. 

Είναι τέτοια η πρεμούρα τους να ξεμπερδεύουν και μ’ αυτή τους την υποχρέωση προς τα ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν, ώστε πήγαν και έδωσαν στο άψε σβήσε και στα μουλωχτά για διαβούλευση μέσα στο τριήμερο της Αποκριάς ένα σημαντικό νομοσχέδιο, που επηρεάζει τη διαχείριση ενός προστατευμένου από το σύνταγμα αγαθού, όπως είναι το νερό. Και όποιος πρόλαβε να τοποθετηθεί τοποθετήθηκε.

Λες και θα ιδρώσει το αυτί κανενός στη Μητσοτάκης Α.Ε. αν το σύνολο του επιστημονικού κόσμου που εμπλέκεται στην υπόθεση του νερού είναι ανυποχώρητα αντίθετο σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησής του. Λες και θα συγκινηθεί κανείς εκεί στην εταιρεία που μας κυβερνά αν ακόμα και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους αντιτίθενται στο ενδεχόμενο να βιώσουν με το νερό όσα έγιναν με το ηλεκτρικό ρεύμα και τραβάνε τώρα τα μαλλιά τους με το περίφημο άνοιγμα του χώρου στην ελεύθερη αγορά. 

Λες και δεν έχει πάρει το αυτί όλων το τι έχει συμβεί με τα τιμολόγια αλλά και με την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών σε όσες χώρες έκαναν το εγκληματικό λάθος να παραχωρήσουν την ύδρευση των πολιτών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Παρ’ όλα αυτά, εδώ κάποιοι βιάζονται πριν από τις εκλογές να κλείσουν την υπόθεση με το νερό. Βιάζονται να ξεχρεώσουν κάποια γραμμάτια και δεν κάνουν καν τον κόπο να το κρύψουν. Κι αυτό κάνει τη βιασύνη τους ύποπτη. Σκανδαλωδώς ύποπτη...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: