29.3.23

Το χαρτί της κυβερνητικής αστάθειας...


Η χώρα οδεύει προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου και καθώς το σχέδιο αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πάει περίπατο η... προσπάθεια τρομοκράτησης των ψηφοφόρων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με το δίλημμα της κάλπης να το θέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας πως η εκλογική διαδικασία θα κρίνει «αν θα κατοχυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει ή θα κινδυνεύσουμε να γυρίσουμε πίσω».

Στο δρόμο που χάραξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Οικονόμου, προεξόφλησε (ΣΚΑΪ) ότι θα στηθεί και δεύτερη κάλπη και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για αυτό.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το καθεστώς της απλής αναλογικής», είπε και πρόσθεσε πως «η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για αποτελεσματικές και σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας στη χώρα».

Ο Γ. Οικονόμου συνέχισε: «Η πρώτη εκλογή είναι η εκλογή που θα δείξει από ποιον και πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Είναι σαφής η άποψή μας για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Ο κόσμος θα αξιολογήσει τις πολιτικές για το μέλλον του». Φυσικά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό αλλά έβαλε και λίγο περιτύλιγμα τρομοκράτησης των ψηφοφόρων λέγοντας πως «στις εκλογές ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι θα ψηφίσει και τι θα απορρίψει, αν θα κατοχυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει ή θα κινδυνεύσουμε να γυρίσουμε πίσω».

Για την τοποθέτηση μη εκλεγμένων πολιτευτών σε καίρια πόστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι δεξιότητες και το βιογραφικό ήταν εκείνο που βάρυνε για τις επιλογές, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κυβέρνηση ότι τα βασικά στοιχεία δεν ήταν τα προσόντα. Και στην συντριπτική πλειοψηφία δικαιώθηκαν οι επιλογές της κυβέρνησης».

Για την συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον ΣΚΑΪ είπε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός, είναι λογικό, είπε ότι ‘είμαι και γω εδώ’».

Αυτό που δεν είναι λογικό είναι οι γρίφοι, συνέχισε ο κ. Οικονόμου εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: «Το λέω για τον κ. Τσίπρα, διότι όταν λες προοδευτική διακυβέρνηση, γιατί επιμένεις να μιλάς με γρίφους, γιατί δεν μιλάς με ονόματα; Τι εννοεί; Ότι θα ξαναπιάσει το νήμα με τον κ. Βαρουφάκη που είπε πριν από λίγες ημέρες να ανατινάξουμε τις τράπεζες; Όταν δεν το λένε με λόγια, δείχνει ότι ενδεχομένως θέλουν να κρύψουν  πράγματα».

Σε ερώτηση τι θα κάνει η ΝΔ αν μετά τις εκλογές τις 21ης Μαΐου έρθει ο Νίκος Ανδρουλάκης με πρόταση για κυβερνητική συνεργασία ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «μέχρι τις εκλογές μιλάμε με τον λαό. Εμείς θα αξιολογήσουμε την εντολή του λαού, αλλά πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών απάντησε: «Θα τα δούμε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν αποφεύγει την πολιτική αντιπαράθεση, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε για οποιαδήποτε συζήτηση που οργανωμένα θα δώσει στον κόσμο την ευκαιρία να κρίνει και να καταλάβει τις απόψεις μας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: