21.3.23

Ολη η ευθύνη είναι του Μητσοτάκη...


Θέλω να πω ότι το αφήγημα του Μαξίμου για τα Τέμπη, ότι όλοι φταίνε, έχει πιάσει αρκετά. Βοηθούν και οι δημοσκόποι μια και το ερώτημα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι αν ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις για το έγκλημα με τους 59 νεκρούς (57 νεκροί και 2 αγνοούμενοι). Μια ερώτηση γενίκευσης πολύ πονηρή. Κι εσείς κι εγώ αν... μας ρωτήσει κάποιος από μια δημοσκόπηση αν οι ευθύνες είναι διαχρονικές, «ναι» θα απαντήσουμε. Προφανώς και η ευθύνη σε πολλά πράγματα πάει αρκετά πίσω. Θα μπορούσε, όμως, να υπάρχει ερώτηση αν ευθύνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το δυστύχημα, οπότε οι απαντήσεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, όπως των Τεμπών, οι ευθύνες δεν διαχέονται. Ειδικά όταν μιλάμε για μια κυβέρνηση που μετράει τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ο,τι και να έκανε ή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019, κρίθηκε. Κρίθηκε στις εκλογές του 2019. Κρίθηκε και καταψηφίστηκε. Είναι αστείο όμως μετά από τέσσερα χρόνια μιας κυβέρνησης να ανατρέχουμε στην προηγούμενη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε τη διαβόητη σύμβαση, ας την προχωρούσε η Νέα Δημοκρατία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτιαξε την τηλεδιοίκηση, ας την έφτιαχνε η Νέα Δημοκρατία.

Ελα όμως που βγαίνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης και υπόσχεται ότι σε μερικούς μήνες η τηλεδιοίκηση θα είναι σε λειτουργία. Αλήθεια; Σε μερικούς μήνες; Πιο μεγάλη ομολογία ενοχής δεν μπορούσε να υπάρξει. Διότι, αν τελικά κάτι μπορείς να το φτιάξεις σε μερικούς μήνες και δεν το έφτιαχνες τέσσερα χρόνια, φταις 100% εσύ, αποκλειστικά! Και βγαίνουν πλήρως από το κάδρο οι προηγούμενοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: