1.3.23

Κατασκοπευτική Δημοκρατία...


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτή η κατασκοπευτική δημοκρατία για όλους μας;

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ να χτυπάει κατά ριπάς, το κυνήγι της επιβίωσης μοιάζει ολοένα και περισσότερο με τους κινηματογραφικούς «Αγώνες Πείνας» -κι όχι μόνο γιατί στο σκληρό νεοφιλελεύθερο περιβάλλον που κατασκευάζει η... κυβέρνηση ο κοινωνικός αυτοματισμός μάς καλεί να στραφούμε όλοι εναντίον όλων, αλλά και γιατί το «Πανοπτικόν» που έστησε μέσω των παρακολουθήσεων μας καλεί να ανεχτούμε το «όλοι παρακολουθούν όλους».

ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ -όπου ο πολιτικός κυνισμός προωθείται ως κυρίαρχη αντίληψη από την κυβέρνηση και τους μιντιακούς διαμεσολαβητές και οιονεί εταίρους της στο παίγνιο της εξουσίας-, είναι εντυπωσιακή η σιγή ασυρμάτου που επιχειρείται να επιβληθεί για το μείζον πολιτικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Ευτυχώς, τα έργα και οι ημέρες του κ. Μητσοτάκη έχουν μπει για τα καλά στα ραντάρ των Βρυξελλών.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, PEGA, ερευνά συστηματικά το τι γίνεται στην Ελλάδα αποδεικνύει πόσο έχει θορυβηθεί η Ευρώπη από το παρακράτος των «κοριών» που έχει στηθεί με επίκεντρο το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ χθες ενώπιον της Επιτροπής είναι απολύτως ενδεικτικά της έκτασης και της έντασης του φαινομένου των παρακολουθήσεων, αφού πάνω από 100 παραλήπτες έχουν ως τώρα στοχοποιηθεί από το παράνομο λογισμικό Predator, ενώ η ανησυχία των πολιτών είναι τόσο γενικευμένη που η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών δέχεται 10 καταγγελίες ημερησίως.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτή η κατασκοπευτική δημοκρατία για όλους μας; Καχεκτική δημοκρατία στην πιο οργουελική μορφή της. Όπως ακριβώς το έθεσε ο πολλάκις -και χυδαιότατα- στοχοποιημένος από την κυβέρνηση πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, «το κατασκοπευτικό αυτό λογισμικό είναι τεράστιος κίνδυνος και για το απόρρητο των επικοινωνιών και για τη δημοκρατία. Είναι σαφές ότι, είτε στα χέρια κρατικής υπηρεσίας είτε στα χέρια ιδιώτη, μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία στην οποία θα λειτουργεί η τακτική του εκβιασμού. Θα μαζεύονται αθέμιτα πληροφορίες για πρόσωπα, ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να τεθεί θέμα νόθευσης του πολιτικού παιχνιδιού».

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ τι είχε πει τον Νοέμβριο η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν'τ Βελντ: «Η υπόθεση πρέπει να διαφωτιστεί επειγόντως και πλήρως πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους. (...) Οι εθνικές εκλογές είναι επίσης ευρωπαϊκές εκλογές. Καθορίζουν, μεταξύ άλλων, την εκπροσώπηση των κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να είναι ελεύθερες και δίκαιες. Πρέπει να φύγει πριν από τις εκλογές οποιαδήποτε σκιά αμφιβολίας για παρεμβάσεις»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: