21.3.23

Δεν κρύβονται ο βήχας και ο... «έρωτας» για την ΕΛ.ΑΣ....



Τις εποχές που υπερασπιζόταν αστυνομικούς αναπολεί, κατά πως φαίνεται, ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εμφανίστηκε υπέρμαχος του οδηγού του γερανού που παραλίγο να παρασύρει διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας.

Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε, κατά την... εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ότι θα αναλάμβανε ως δικηγόρος που είναι, την υπεράσπιση του συγκεκριμένου αστυνομικού «πολύ ευχαρίστως», αν δεν υπήρχε το ασυμβίβαστο με την υπουργική του ιδιότητα.

«Εγώ βλέπω μια εικόνα που αν τυχόν ακινητοποιούταν το όχημα, θα κινδύνευε άμεσα η σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού» δήλωσε ανερυθρίαστα ο κ. Πλεύρης. «Προφανώς δεν ξέρω τι λέει η εκπαίδευση σ' αυτούς τους όρους, αλλά αυτοί που πήγαιναν να κλείσουν με κάδους, θα έκαιγαν το όχημα και θα λίντσαραν τον αστυνομικό», έβγαλε τα βολικά για το αφήγημά του συμπεράσματα, ταυτιζόμενος - όπως αναμενόταν άλλωστε - με τον γενικό γραμματέα των ειδικών φρουρών Στρ. Μαυροειδάκος, ο οποίος δε βρήκε τίποτα παράνομο στη στάση του συναδέλφου του που έπεσε σκόπιμα σε ομάδα ατόμων.


«Υπό αυτή την έννοια επειδή το λέτε και εμένα μ' αρέσει να απαντώ ευθέως, αν δεν ήμουν υπουργός και μπορούσα να ασκώ το επάγγελμά μου ως δικηγόρος θα αναλάμβανα πολύ ευχαρίστως» είπε. «Θα πήγαινα δικηγόρος υπεράσπισης του συγκεκριμένου αστυνομικού» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός της Ν.Δ.


Υπενθυμίζεται ότι ως δικηγόρος, ο κ. Πλεύρης έχει υπερασπιστεί από τους αστυνομικούς που δικάστηκαν για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έως τον γνωστό τηλεσυνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: