1.5.23

«Η μπάλα στην εξέδρα» για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων...


Στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων για μία ακόμη φορά παρέπεμψε ο ΣΕΔΕΑ τον έλεγχο των ερευνών που διενεργεί, μετά την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΕΔΕΑ παρέλειψε να ενημερώσει πως στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων μετέχουν οι ίδιες οι εταιρείες, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση από... κρατικό φορέα που να είναι σε θέση να αξιολογήσει τα στοιχεία. 

Τα πορίσματα της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων διαβιβάζονται προς το ΕΣΡ, το οποίο μπορεί να επιβάλει κυρώσεις προσωρινής ή μόνιμης διαγραφής από το μητρώο φορέων/επιχειρήσεων δημοσκοπήσεων που οφείλει να τηρεί βάσει νόμου, χωρίς ωστόσο να αναρτώνται από την Ραδιοτηλεοπτική Αρχή. 

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες από τις εταιρείες εξαρτούν τη δραστηριότητά τους από το δημόσιο χρήμα, εξαιτίας των αναθέσεων που κάνει η κυβέρνηση. 

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν άλλαξε τον παρωχημένο ν. 3603/2007, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από 16 χρόνια, όταν το internet μόλις ξεκινούσε. 

Επίσης, δεν ζήτησε τα πορίσματα της Ελεγκτικής από το ΕΣΡ, όπως θα μπορούσε, με ευθύνη των βουλευτών του που μετείχαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: