31.5.23

Πετάνε τα δισ. στον αέρα του Real FM και του ΣΚΑΪ 100.3...



Κοιτάξτε τι έγινε σήμερα στο μαγκαζίνο του Real FM με τον Νίκο Στραβελάκη. Καλεσμένοι ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης της Νέας Δημοκρατίας και ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ.

Συζητούσαν –μεταξύ άλλων– και το αγαπημένο θέμα της Νέας Δημοκρατίας: τις... κοστολογήσεις των προγραμμάτων των κομμάτων. Της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκει τερατώδη τα προγράμματα των άλλων, ενώ πολύ λογικό και πλήρως κοστολογημένο το δικό της.  


Έτσι και ο Κωστής Χατζηδάκης σήμερα. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κοστολογείται γύρω στα 44 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας, έλεγε ο υπουργός που τον παρακολουθούσαν και μέσω ΕΥΠ και μέσω predator και τρέχα γύρευε τι μπορεί να του έχουν βρει και πώς μπορεί, ποιος ξέρει, να τον εκβιάζουν.

Και εξηγούσε με απόλυτη γνώση και σιγουριά πόσο σωστή και δίκαιη είναι η πρόταση της Ν.Δ.: «Το δικό μας πρόγραμμα κοστολογείται, σε βάθος τετραετίας, στα 8,5 δισ.».

Κάπου εκεί αντέδρασε ο Νίκος Στραβελάκης: «Μα πριν από μερικές ημέρες», του αντιτείνει, «ήταν εδώ ο κ. Σκυλακάκης και το κοστολογούσε 5,5 δισ. το χρόνο, επομένως 22 δισ. σε βάθος τετραετίας. Τι τελικά ισχύει;».

Κάγκελο ο υπουργός. Χρειάστηκαν τρία-τέσσερα δευτερόλεπτα νεκρού ραδιοφωνικού αέρα μέχρι να ξανακούσουμε τη φωνή του να ψελλίζει κάτι για 8,5 δισ. που είναι έτσι, δεν είναι αλλιώς κτλ κτλ.

Αυτές είναι οι κοστολογήσεις των προγραμμάτων που κάνει η Νέα Δημοκρατία στα τηλεοπτικά πάνελ. Διάφοροι πετούν άσχετα νούμερα και δεν τρέχει τίποτε. Η παπάτζα πάει σύννεφο. Ποιος να τους ελέγξει άλλωστε; Οι δημοσιογράφοι; Θα αστειεύεστε.

Μου θύμισε το σημερινό περιστατικό μία παλιότερη εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3. «Το εξάμηνο Βαρουφάκη κόστισε στη χώρα 80 δισ.» έλεγε ο δημοσιογράφος του σταθμού. «Μα πριν από μία εβδομάδα λέγατε για 50 δισ.» του απαντάει ο καλεσμένος. «Ωραία, είναι 50 δισ., τι έχετε να πείτε γι αυτό;» συνέχισε ο δημοσιογράφος. Είδατε πως μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, 30 δισ., 30 ολόκληρα δισ., έγιναν καπνός; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: