30.5.23

Χωρίς ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, απροστάτευτη η κοινωνία...


Πίσω από τη φορεσιά της πραότητας και των χαμηλών τόνων ο Μητσοτάκης και τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν ως στρατηγικό στόχο την επιβολή μιας ακόμα πιο αντιδραστικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην εργασία, στις τιμές, στο ΕΣΥ, στην εκπαίδευση. Τις πολιτικές που διευρύνουν τις... ανισότητες και την κατανομή του πλούτου υπέρ των λίγων και ισχυρών. Ό,τι συνέβη από το 2019, με μεγαλύτερη όμως αλαζονεία και εκδικητικότητα.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι μονόδρομος. Η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου είναι ένα κρίσιμο στοίχημα για την κοινωνική πλειονότητα κι αυτό περνάει μέσα από την αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Ο στόχος που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Εκλογική Επιτροπή δεν μπορεί παρά να γίνει κοινός τόπος για όλους και για όλες στο μικρό χρονικό διάστημα που μένει μέχρι τις κάλπες: Ανατροπή των συσχετισμών, πρόγραμμα και αξιοποίηση όλων των ανθρώπων που μπορούν και επιθυμούν να συμβάλουν σ’ αυτή την υπόθεση. 

Η σύσταση της Εκλογικής Επιτροπής δίνει ένα ξεκάθαρο και θετικό σήμα ότι το μήνυμα «αλλάξτε» που έστειλε η κοινωνία εισακούστηκε. Νέα πρόσωπα ηλικιακά, στελέχη έμπειρα, εκτός κομματικής επετηρίδας, με φρέσκιες ιδέες από ανθρώπους εγνωσμένου κύρους που στρατεύτηκαν σε μια δύσκολη, μα όχι χαμένη μάχη.

Οι αριστεροί και οι δημοκράτες πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να μην τη δώσουν. Για τους εργαζόμενους «είλωτες» των ξενοδόχων στην Κρήτη, για τα μεροκάματα του τρόμου και του θανάτου στη ναυπηγοεπισκευή, για τους χιλιάδες μικρομεσαίους που κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι, για τα νοικοκυριά και τις οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. 

Για την κοινωνική πλειονότητα που θα χρειαστεί έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίπλα της, στήριγμα στην καθημερινότητα και στην απότομη ανηφόρα που ετοιμάζει η Ν.Δ....

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: