30.5.23

Φιάσκο: Νέα κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων...


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έπεσε το σύστημα της τράπεζας θεμάτων με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε αρκετές περιοχές να βρίσκονται στον αέρα, μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν εξαιτίας της έναρξης των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το... σύστημα έχει, πλέον, αποκατασταθεί, όμως οι πλατφόρμες παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ηλεία και Κέρκυρα, ενώ αναφορές για προβλήματα υπάρχουν και σε σημεία της Αττικής. 

Από το υπουργείο Παιδείας κάνουν λόγο ξανά για «κυβερνοεπίθεση μεγατόνων» σε όλο το δίκτυο υποδομών τεχνολογίας και έρευνας, από το οποίο στηρίζεται η τράπεζα θεμάτων, με εκπαιδευτικούς να επισημαίνουν (ΕΡΤ) ότι το πρόβλημα ήταν χειρότερο σήμερα.

Ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, υποστήριξε μέσω της ΕΡΤ ότι η σημερινή επίθεση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, κάνοντας λόγο για «αήθη επίθεση κατά της εκπαίδευσης». 

Ο κ. Κόπτσης υποστήριξε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκαναν ολονύχτιες προσπάθειες για να διορθώσουν τα χθεσινά προβλήματα, όμως η σημερινή επίθεση ήταν μεγαλύτερα.

Παράλληλα, προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός για τις Πανελλαδικές λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν έχει σχέση με την διαδικασία που ξεκινά την Πέμπτη, για να σημειώσει ότι το σύστημα των Πανελλαδικών είναι διαφορετικό.

Το φιάσκο ξεκίνησε από χθες, με την Τράπεζα Θεμάτων να καταρρέει, ενώ σε ορισμένα σχολεία μαθητές σηκώθηκαν και έφυγαν απ' την πολύωρη ταλαιπωρία και σε κάθε περίπτωση οι καθυστερήσεις ήταν μεγάλες. Τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες για το επιτελικό μπάχαλο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: