31.5.23

Που θα γίνει η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν...


Επικοινωνία με τον νικητή των τουρκικών εκλογών, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες. 

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τον συνεχάρη για την εκλογή του. Οι δύο άνδρες δεν... αποκλείεται να τα πουν και αρκετά σύντομα. Αν όλα πάνε όπως τα θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον ίδιο Πρωθυπουργό θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο 10 με 11 Ιουλίου στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία. 

Οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μετά τις εκλογικές τους νίκες με σκοπό να οικοδομήσουν μία νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Την συνάντηση θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι και είμαι ο πρωθυπουργός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λιθουανία, εγώ θα επιδιώξω και πάλι μία συνάντηση με τον Ερντογάν. Ακόμη και όταν διαφωνούμε πρέπει να συζητούμε. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε στα πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Mega...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: