30.5.23

Αλλαγές 4 χρόνων σε… περίοδο 25 ημερών...


Να κάνει μέσα σε 25 ημέρες ό,τι αμέλησε ή απέτυχε να κάνει σε σχεδόν 4 χρόνια έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας, κατανοώντας... πλήρως ότι αν δεν αλλάξει τα πάντα, τότε η κάλπη της 25ης Ιουνίου θα αποτελέσει για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη, καθιστώντας την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας δρόμο δίχως γυρισμό.

Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι εύκολα και στην Κουμουνδούρου δρα εν μέρει ακόμη παραλυτικά το ισχυρό σοκ της προηγούμενης Κυριακής, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τα ποσοστά του να συρρικνώνονται και να υφίσταται μία στρατηγική ήττα, ερχόμενος 20 μονάδες πίσω από την ΝΔ και τον… «τροπαιοφόρο» Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν μέσω, λοιπόν, αυτού του δυσμενούς συσχετισμού και του βαρέος πολιτικού κλίματος που αυτός διαμορφώνει, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να σπάσει αβγά προωθώντας όλες τις αποφάσεις που ανέβαλλε το περασμένο διάστημα -με τη βεβαιότητα, εξάλλου, ότι η προεκλογική περίοδος και ο ασφυκτικός και συμπυκνωμένος πολιτικός χρόνος δε θα αφήσουν σε κανέναν το περιθώριο για διαφοροποιήσεις και δημόσιες ενστάσεις.

«Κλειδί» τα πρόσωπα

Πέραν του στόχου να μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά και να φέρει σε πρώτο πλάνο τις προτάσεις του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι αυτή τη φορά έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τις συγκλίνουσες εισηγήσεις που δεχόταν όλο το προηγούμενο διάστημα να τα αλλάξει όλα σε επίπεδο προσώπων. Αν, άλλωστε, δει κανείς τη σύνθεση της εκλογικής επιτροπής, θα διαπιστώσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί με τα χέρια λυμένα, απαλλαγμένος από εσωκομματικούς συσχετισμούς και άλλου τύπου καταναγκασμούς: είναι ενδεικτικό ότι στην πολιτική και επικοινωνιακή «εμπροσθοφυλακή» που συγκρότησε, δεν υπάρχει κανένα στέλεχος των «53», ενώ τα μισά πρόσωπα δεν είναι καν αναγνωρίσιμα ως «ΣΥΡΙΖΑίοι». Έχουν έντονο τεχνοκρατικό προφίλ, είναι άφθαρτοι και σηματοδοτούν την ανανέωση που θέλει να φέρει στο κόμμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με στόχο κυρίως αυτό: να παραμείνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην τεθεί υπό διακύβευση ο χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλου κόμματος καταρχάς και ως κόμματος εξουσίας μεσομακροπρόθεσμα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: