30.5.23

Η Νίκη φέρνει «γαλάζια απόβαση» στη Βόρεια Ελλάδα...


Όσο και αν το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζεται να κάνει διμέτωπο αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους μάλιστα ότι  επιδιώκουν μία ισχνή πλειοψηφία της Ν.Δ. που ισοδυναμεί με πολιτική αστάθεια, το μυαλό των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκης βρίσκεται στην... Βόρεια Ελλάδα και στο κόμμα Νίκη. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι από τις πρώτες κυλιόμενες που έχουν στα χέρια τους οι συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ δεν φαίνεται μεν να υπάρχει καμία σημαντική  αλλαγή από τα αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου αλλά από την άλλη, τα δύο μικρά κόμματα, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας, φαίνεται  να μπαίνουν στην Βουλή.

Όπως σημείωναν μάλιστα με σχετική ασφάλεια στελέχη της ΝΔ η επόμενη βουλή θα είναι επτακομματική.

Εάν η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιωθεί τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την ΝΔ αφού κάθε επιπλέον κόμμα που  περνάει το 3% κερδίζει έδρες και από το πρώτο κόμμα  ενώ όσο μειώνεται το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που θα μείνουν εκτός βουλής, τόσο αυξάνεται το όριο της αυτοδυναμίας.

Όπως είναι γνωστό αν το άθροισμα των εκτός βουλής  κομμάτων πέσει στο 5% από 16% που ήταν στις τελευταίες κάλπες, τότε ο πήχης της αυτοδυναμίας  θα αγγίζει το 40%. 

Οι ίδιοι άνθρωποι ωστόσο εξέφραζαν την ελπίδα ότι  τελικά δεν θα μειωθεί τόσο πολύ το άθροισμα των εκτός βουλής κομμάτων.

Πέρα πάντως από την επίσκεψη που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Άγιο Όρος τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, στη Βόρεια Ελλάδα θα περιοδεύσουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ. Ν. Δένδιας, Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης...

Πηνελόπη Νάσσου 

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: