31.5.23

Επιστρέφει η κόντρα...



Κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να επιστρέψει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επιδιώκει, αλλά σίγουρα πέτυχε ήδη να μπει στο... στόχαστρο της ΝΔ, με την κόντρα πια να θυμίζει κάτι από τα παλιά και την χρόνια αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά το ...αλαλούμ με την φορολογία που προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με πρωτοκλασάτα στελέχη του. Σε σαρδάμ απέδωσε τα όσα είπε στην ΕΡΤ η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Ελένη Χρονοπούλου, σημειώνοντας ότι «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη», σημειώνοντας ότι προφανώς ήθελε να πει ότι θα τα μειώσουν και όχι θα τα αυξήσουν. 

Σε “lapsus linguae” απέδωσε όσα είπε η κυρία Χρονοπούλου, σε ενημέρωση συντακτών που πραγματοποίησε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, παραπέμποντας και στη δική της διευκρίνιση. Στο μεταξύ, πάντως, είχε προλάβει η ‘Ομάδα Αλήθειας’ της ΝΔ να το ...απογειώσει σε βίντεο που έγινε viral σε dt.

Και αν δεχθεί κανείς ότι επρόκειτο όντως για σαρδάμ, καθόλου έτσι δεν είναι τα πράγματα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Παναγιώτη Δουδωνή που μίλησε για κλιμακωτή φορολογία στα μερίσματα των επιχειρήσεων. Για του λόγου το αληθές, μιλώντας στον Σκάι, ο κ.Δουδωνής ανέφερε ότι θα επιβληθεί φόρος 5% για μερίσματα έως 50.000 ευρώ, 10% για ποσά από 50.000 έως 100.000 και 10%-15% για ποσά από 100.000 και πάνω...

Για ...μαρτυριάρηδες νούμερο 2, μίλησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά ότι δεν πήρε το μήνυμα της κάλπης. «Οι δύο νέοι ‘μαρτυριάρηδες’, του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά, μας αποκάλυψαν τρία μέτρα», είπε μεταξύ πολλών άλλων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων, την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές. Επιχειρώντας δε, να αποδομήσει τα επιχειρήματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο και δεσμεύθηκε να επανέλθει το κόμμα του σήμερα, με ειδικότερη ανακοίνωση, ώστε να μην λέγονται αερολογίες.

Σαφείς διευκρινίσεις για την πρόταση φορολόγησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έδωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μάντζος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η φορολογική πολιτική του κόμματος στοχεύει στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, που θα χρηματοδοτεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, που θα μειώνει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Ειδικά για τα διανεμόμενα μερίσματα από τα κέρδη των επιχειρήσεων, δε, εξήγησε ότι το κόμμα του προτείνει μία κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση ως εξής :

- Για τις πρώτες 50.000 ευρώ του διανεμόμενου μερίσματος παραμένει ο συντελεστής φορολόγησης 5%

- Το υπερβάλλον τμήμα πάνω από τις 50.000 και έως τις 100.000, και  μόνο αυτό, φορολογείται με συντελεστή 10%

- αν τα μερίσματα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ το επιπλέον και πάλι μέρος τους φορολογείται με 15%.

Και όλα αυτά, διότι όπως υποστήριξε, είναι παντελώς άδικο να φορολογούνται το ίδιο μερίσματα των 30.000, 40.000 και 50.000 ευρώ με τα μερίσματα - μαμούθ των εκατομμυρίων...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: