29.5.23

Πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του Alpha...


...από τη United Media...

Με στόχο και την πληροφορική προχωράει στην επόμενη μέρα ο υπό διαδικασία συγκρότησης Όμιλος Nova – Ομίλου Βαρδινογιάννη. Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 είναι το χρονικό ορόσημο για την επέκταση της συνεργασίας και στην τηλεόραση, με την είσοδο της United Media σε... Alpha και Star. 

Μέχρι τότε, οι δύο πλευρές δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, αλλά δημιούργησαν τη Nova Information & Communication Technologies ΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ (Pinston Holdings Limited 50%, Nova Telecommunications & Media Μονοπρόσωπη ΑΕ 50%), με τη συμμετοχή στο πρώτο ΔΣ του Πάνου Κυριακόπουλου, του ανθρώπου που ηγήθηκε των επιλογών του Ομίλου Βαρδινογιάννη στα ΜΜΕ.

Η United Media έχει ήδη αποκτήσει το 50% της European Media Services, η οποία με τη σειρά της έχει το 50% των ιστοσελίδων Newpost και Sportdog. Η Star Investments, η οποία έχει αλλάξει ήδη το όνομά της σε Audiomax Επενδυτική, διαθέτει το 50,002% της εταιρείας Καλές Ιστορίες ΙΚΕ του Σταύρου Θεοδωράκη, που ελέγχει την ιστοσελίδα Pod.gr, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Δίεση FM, Δρόμος FM και Alpha 98,9 και επίσης τις εταιρείες Αλκμαίων Online Media, Neoact Investments Ltd, Zero One Binary Services Ltd, Αλτεμπαρλάν Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης Παιγνίων, Percapita ΑΕ και το 30,63% της Zarkona Trading Limited.

Σε κεντρικό επίπεδο υπάρχει η επένδυση στον Alpha (50% Primos Media Sarl – 50% Motor Oil) και η αναμονή της απόκτησης του ποσοστού στο Star. Πληροφορίες αναφέρουν πως η United Media έκανε πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του Alpha. 

Οι δύο τηλεοπτικές εταιρείες, που έχουν κοινές εγκαταστάσεις, Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha) και Νέα Τηλεόραση (Star), έχουν από κοινού και τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων Green Pixel Productions. 

Η είσοδος της United Media στην ελεύθερη τηλεόραση γίνεται μετά την κατάργηση της σοβιετικού τύπου απαγόρευσης που επιβλήθηκε από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ και θα αποτυπωθεί μετά τις δεύτερες κάλπες...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: