31.5.23

Μπαράζ αναστολών πλειστηριασμών...


...χάρη σε δυναμικές συγκεντρώσεις...
Mαζικές συγκεντρώσεις για να μην ξεσπιτωθούν και άλλοι συμπολίτες μας πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία, φοιτητές στις servicers «Cepal» και «dovalue», στη λεωφόρου Συγγρού, καταφέρνοντας την αναστολή οκτώ πλειστηριασμών και την εισήγηση ρύθμισης για ακόμα έναν δανειολήπτη, που επίσης έλαβε δέσμευση για ρύθμιση στο χρέος τους σύμφωνα με το εισόδημά του...

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «κυβέρνηση, Ε.Ε., κοράκια, τραπεζίτες, τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες» φώναξαν, μεταξύ άλλων, οι συγκεντρωμένοι, που ζήτησαν την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκίων και ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές.

«Η παρουσία σας εδώ έφερε τα αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Έγιναν οι συζητήσεις και πάρθηκαν διαβεβαιώσεις για τη ρύθμιση των δανείων. Θα είμαστε σε επικοινωνία για να τελεσιδικήσουν αυτές οι υποθέσεις και τελικά οι άνθρωποι να μπορέσουν να ξεχρεώσουν κανονικά τα δάνειά τους. Η σημαντική συμμετοχή του κόσμου είναι αυτή που νίκησε την αδιαλλαξία των τραπεζικών ομίλων και των funds, που νικά την πολιτική των κυβερνήσεων, που θέλουν να δωθούν τα σπίτια του λαού στα κοράκια» είπε ο Βάλσαμος Συρίγος από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ, ενάντια στους πλειστηριασμούς για να προσθέσει τα παρακάτω:

«Έτσι θα σπάσει ο τρόμος, για να μην περάσει η περιουσία στα χέρια των λίγων. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Η πολιτική τους που θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές, η οποία θέλει τους ανθρώπους να είναι στα χέρια των τραπεζικών ομίλων. Ο λαός θα σώσει το λαό. Η κάθε γειτονιά θα γίνει κάστρο αγώνα. Η αλληλεγγύη θα νικήσει».

«Φάνηκε ξεκάθαρα και σήμερα ότι ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα. Ο ένας με τον άλλον να σώσουμε τα σπίτια μας και τα σπίτια μας» η Έφη Χαλιού, μέλος της Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από τη Cepal.

Στην κινητοποίηση μετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι, που στο κάλεσμά τους ζητούσαν ακόμη στεγαστικό επίδομα για κάθε φοιτητή σε ενοίκιο, αναβάθμιση και συντήρηση όλων των εστιών, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: