30.5.23

Ο ανταρτοπόλεμος στο κυνήγι κάθε ψήφου...


Όποιος γνωρίζει από πολεμική στρατηγική ξέρει ότι ο ανορθόδοξος πόλεμος βασίζεται σε δύο κύριους πυλώνες, το στοιχείο του αιφνιδιασμού και την παραπλάνηση του εχθρού.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που... εκτιμούν πως αυτή είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική για να εκμηδενίσουν την απόσταση που τους χωρίζει από τη ΝΔ και να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Χρησιμοποιούν, μάλιστα, τη λέξη «ανταρτοπόλεμος» για να την περιγράψουν καλύτερα.

Όπως κι αν έχει, η χθεσινή (Δευτέρα) πρώτη συνεδρίαση στο Αιγάλεω της νέας Εκλογικής Επιτροπής έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα και της μάχης για την κατάκτηση κάθε ψήφου.

Ήδη, άλλωστε, πολλά μέλη της αναχώρησαν για την περιφέρεια, καλύπτοντας όλη της την έκταση και με βασικό στόχο να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, «να το επανασυστήσουμε στους πολίτες», όπως λέει κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν θεματικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για κομβικά ζητήματα όπως η υγεία, η παιδεία και η ακρίβεια, με μπροστάρη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, θα επανεκκινήσει λίαν συντόμως τις περιοδείες, ενώ θα γίνουν και συγκεντρώσεις στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου.

Η αρχή γίνεται την Τετάρτη από τη Νίκαια, με τον κ. Τσίπρα να μιλά στην πλατεία 17ης Αυγούστου (Οσία Ξένη), στις 19.30.

Η Β' Πειραιώς, άλλωστε, ήταν κάστρο που έπεσε και κινδυνεύει να χάσει την έδρα ακόμα κι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Εμπόδιο, πάντως, στην επικοινωνιακή επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τεθεί από πιθανή Κοινή Υπουργική Απόφαση, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία θα τίθεται πάλι περιορισμός στις εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ, μολονότι ισχύει λίστα κι όχι σταυρός στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, θεωρούν υποβολιμαία τη σχετική γνωμοδότηση του ΕΣΡ «ύστερα από σχετικό αίτημα αγνώστου».

Στη χθεσινή συνεδρίαση, εξάλλου, της Εκλογικής Επιτροπής, πέρα από ενδελεχή συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής συντριβής που περιστράφηκε γύρω από αναφορές που έχουν ήδη διατυπωθεί και στο δημόσιο λόγο, έγινε κι ένα brainstorming για τα συνθήματα αυτής της προεκλογικής καμπάνιας.

Δεν κατέληξαν κάπου, αφού διάφορα συνθήματα δοκιμάζονται και στα focus groups, είναι σίγουρο πάντως ότι δεν θα ακούσουμε ξανά την «αλλαγή» και το «δικαιοσύνη παντού»...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: