29.5.23

Oταν πανηγυρίζουν οι Μητσοτακο-Βορίδηδες...


Mε τη λαϊκή ψήφο να έχει καταδικάσει ακόµη και την υποψία «αβεβαιότητας» και να έχει επικροτήσει την «κανονικότητα» των κάθε είδους pass και τη «σοβαρότητα» των αφηγηµάτων της «δηµοσιογραφίας 107», η µόνη βεβαιότητα που µπορεί να υπάρχει είναι ότι η στρατηγική που χάραξε για λογαριασµό ακροκεντρώων και ακροδεξιών ο Βορίδης υλοποιείται µε συνέπεια...

Πολλοί βέβαια όταν πρωτοέκανε, πριν από πέντε χρόνια, τη δήλωσή του ότι «πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να µην ξαναβρεθεί στην εξουσία µε οποιαδήποτε µορφή της» την υποτίµησαν. Γιατί δεν είχαν καταλάβει τη σηµασία των καθηµερινών τροποποιήσεων όσων κανοναρχούν τη ζωή µας, την εγκατάσταση του φόβου για το αύριο και τη δύναµη της στρατηγικής συµµαχίας ολιγοπωλιακών συµφερόντων, πετσωµένης «δηµοσιογραφίας» και των επαγγελµατιών πολιτικών που συνασπίστηκαν περί του Μητσοτάκη.

Τώρα βέβαια, µαζί µε όσους υποτίµησαν τότε το στρατηγικό σχέδιο της συνέργειας ακροδεξιών, ακροκεντρώων και ξένων «παραγόντων», τρέχουµε όλοι µας. Και «τρέχοντας» υπάρχει πιθανότητα να κάνουµε ξανά το ίδιο λάθος.

Γιατί, όπως λέει τώρα ο Βορίδης αλλά πρόβαλαν ελάχιστα οι πετσωµένοι για να µη χαλάσει η µανέστρα του Μητσοτάκη, «αντιπαρατέθηκαν δύο κεντρικές βασικές πολιτικές, ιδεολογικές, αξιακές πλατφόρµες και ηττήθηκε µε καθαρό τρόπο η µία». Και αυτό, όπως συµπλήρωσε, «έχει βαθύτερη αξία και δεν είναι εύκολο να αντιµετωπιστεί διαχειριστικά – επικοινωνιακά».

Είτε λοιπόν το αντιλήφθηκαν οι ψηφοφόροι είτε όχι, και πάρα πολλοί δεν το αντιλήφθηκαν καθώς η «δηµοσιογραφία 107» έκανε ό,τι µπορούσε για να µην το αντιληφθούν, ο Βορίδης µας θυµίζει ότι νίκησε η άποψή τους για το µεταναστευτικό, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, την ενίσχυση των µεγάλων συµφερόντων, την εξυπηρέτηση των «ηµετέρων» και τη διαιώνιση του µεγάλου χάσµατος µεταξύ των ελίτ και των πληβείων. Λογικά λοιπόν, όπως όλα τα εξαπτέρυγα των ελίτ, πανηγυρίζει γιατί τώρα θεωρεί ότι θα λυθούν εντελώς τα χέρια τους και το φαγοπότι τους θα περάσει τα συνήθη ακραία όριά τους.

Η «δηµοσιογραφία 107» βέβαια δεν είναι ασυντόνιστη και συνεχίζει να επιδεικνύει τη δέουσα σοβαρότητα στοχοποιώντας ως «ασόβαρο» όποιον προσπαθεί να αλλάξει το νεοφιλελεύθερο αφήγηµα και προστατεύοντας όποιους το υπηρετούν, εξωραΐζοντας το προφίλ τους και αποκρύπτοντας την επικινδυνότητά τους.


Προστατεύοντας λοιπόν όσα έφτιαξαν και µια χαρά τους βγήκαν τόσο στην κατασκευή ατζέντας, πίσω από την οποία έτρεχε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην αποδοχή από τους πολίτες του βασικού νεοφιλελεύθερου δόγµατος ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική», άφησαν να περάσουν στα ψιλά οι δηλώσεις Βορίδη για να µην ανοίξουν ρωγµές στην «κανονικότητα» που έστησαν.

Γιατί τώρα ο µεγάλος τους στόχος είναι η κατασκευή µιας αντιπολίτευσης στα µέτρα τους. Και το µεγάλο διακύβευµα πλέον είναι να µην το καταφέρουν αυτό, ακόµη κι αν έχουν µαζί τους θεούς και δαίµονες, από τους καλογέρους κάποιων µονών του Αθω µέχρι τους παρτάκηδες της διπλανής πόρτας.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: