29.5.23

Οι κατευθυντήριες γραμμές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ...


...στο δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες...
Η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη.
Προσκλητήριο συμπόρευσης «σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο... επικεφαλής του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη έδειξε το δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες εστιάζοντας στην προγραμματική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, που απέδειξε ότι δεν σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού μοιράζοντας δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις με πελατειακό τρόπο την περίοδο της πανδημίας, άφησε στο έλεος το ΕΣΥ και την Παιδεία με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανισότητες, ενώ το στεγαστικό του πρόγραμμα ήδη απέτυχε καθώς οι τιμές των ενοικίων συνεχίζουν να καλπάζουν» τόνισε και ζήτησε «να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στη δημόσια στήριξη του Φαήλου Κρανιδιώτη προς τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «είναι το ξεγύμνωμα του τυχοδιωκτισμού του συστήματος εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη» που μετά τις υποκλοπές και τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, «αποκαλύπτονται και τα κόμματα-δορυφόροι δείχνοντας σε ποιες επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται το πολιτικό μας σύστημα μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Παρών στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος το Σάββατο εξέφρασε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Ν. Ανδρουλάκης επέλεξε την Α' Θεσσαλονίκης, στερώντας του, προς το παρόν τουλάχιστον, τη βουλευτική έδρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα από καμία πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: