30.5.23

Μονομέτωπο κατά της ΝΔ...



Αν παρήφραζε κανείς το ιστορικό σύνθημα του ΚΚΕ «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», θα μπορούσε εύκολα να... υποστηρίξει για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πως ενόψει νέας κάλπης στις 25 Ιουνίου «ένας είναι ο αντίπαλος, η ΝΔ». Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος χθες, την πρώτη μετά από τις κάλπες της 21ης Μαΐου, όπου επιχειρήθηκε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και μπήκαν οι βάσεις για την εκπόνηση της στρατηγικής του κόμματος ενόψει νέας κάλπης τον Ιούνιο.

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας, αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ.Μητσοτάκη, που απέδειξε ότι δεν σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, βάζοντας για άλλη μια φορά απέναντι τη Συντήρηση και τη ΝΔ και κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για απευθείας αναθέσεις, εγκατάλειψη του ΕΣΥ και της Παιδείας, αποτυχία του στεγαστικού προγράμματος κ.ο.κ. Απαντώντας δε, στον πρώην πρωθυπουργό, τον κάλεσε να αφήσει τους χαρακτηρισμούς για το ΠΑΣΟΚ «γιατί οι πελατειακές πολιτικές επιλογές του για τους λίγους, πρόσθεσαν 50 δις στο δημόσιο χρέος, καταγράφεται το  υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα από το 2010 και τα ελληνικά νοικοκυριά είναι τρίτα από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ».

Απηύθυνε δε, κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο, όπως είπε, μιλώντας για το κόμμα του σε έμμεση αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό, τον οποίο τροφοδοτούν για να επιβιώσουν οι ψηφιακές τους συμμορίες», συνέχισε, ενώ σχολιάζοντας τη δημόσια δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη για τη στήριξη της ΝΔ, έκανε λόγο για ‘ξεγύμνωμα του τυχοδιωκτισμού του συστήματος εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη’ και για ‘κόμματα – δορυφόρους’ που αποκαλύπτονται, δείχνοντας σε ποιες επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται το πολιτικό σύστημα της χώρας, μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα, την οποία ο ίδιος επικαλείται συχνά ως στόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η συνεδρίαση κύλησε σε ενωτικό κλίμα, καθώς ακόμα και όταν πήρε τον λόγο ο Χάρης Καστανίδης, δεν έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο με τη θέση του εκτός Βουλής, παρά συμπαρατάχθηκε με την ανάγκη η επίθεση του κόμματος πλέον να επικεντρωθεί στη ΝΔ. Κατά τα λοιπά, έγινε μία προσπάθεια να αναζητηθούν τρόποι προσέγγισης συγκεκριμένων κοινών ενόψει νέας κάλπης, με την Χαριλάου Τρικούπη να ετοιμάζει ήδη μεγάλη θεματική εκδήλωση για τη Νέα Γενιά, παρά το γεγονός ότι πήγε αρκετά καλά στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για «ηλικιακή υγεία». Για το θέμα του «Δημοκρατικού Πολιτισμού» μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο η κουλτούρα, αλλά το δικαίωμα των ανθρώπων στην περίθαλψη, στη γνώση κ.ο.κ...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: