29.5.23

Συν γυναιξί και τέκνοις στη Βουλή...


...το think tank του Τσίπρα και οι εφοπλιστές της… «Νίκης»...

Η νίκη του Ερντογάν που του δίνει την τρίτη προεδρική θητεία στην Τουρκία χαιρετίστηκε πρώτα από όλους από τον Όρμπαν της Ουγγαρίας, τον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο Πούτιν.

Αυτό δείχνει σε ένα βαθμό με ποιες συμμαχίες θα... συνεχίσει ο Τούρκος πρόεδρος, ότι τα προβλήματα συνεννόησης με τη Δύση θα συνεχιστούν, καθώς και ότι οι δικές μας σχέσεις θα είναι συνεχώς σε ένταση.

Στα δικά μας τώρα, είχαμε χθες την ορκωμοσία των βουλευτών μίας μέρας με μπόλικες φωτογραφίες και ενθουσιασμό από τους βουλευτές, που πολλοί από αυτούς έφεραν στη Βουλή τις συζύγους και τις συντρόφους τους, προκειμένου να παρελάσουν με τα σινιέ συνολάκια τους. Ας το χαρούν έστω και για μια μέρα!

Οι βουλευτές με τις λιγότερες διαθέσεις και χαμόγελα ήταν του ΣΥΡΙΖΑ – και είναι λογικό μετά το πατατράκ. Για να δούμε τι καινούργιο θα φέρει η νέα ομάδα επικοινωνίας του Τσίπρα και κυρίως πώς θα οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία η εκλογική επιτροπή. Νέα πρόσωπα είδαμε, νέες αντιλήψεις θα περιμένουμε να δούμε.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο πονοκέφαλος των εκλογών του Ιουνίου ονομάζεται «Νίκη». Αυτό το μόρφωμα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται από αγιορείτες μοναχούς, από φιλορώσους επιχειρηματίες και κάνα δυο εφοπλιστές. Μαθαίνω ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει κάνει πλήρη καταγραφή του χώρου αυτού και των υποστηρικτών του και, όπως λένε, «θα προβούμε στα δέοντα».

Επιστρατεύθηκε με δική του πρωτοβουλία και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος βέβαια απέφυγε να κάνει ευθείες αναφορές...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: