13.10.21

Η κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο...


Μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -και την αποδοχή της από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τις «λίστες Πέτσα» και τις χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Τη σύσταση της Επιτροπής δεν μπορεί να την εμποδίσει, αφού ανταποκρίνεται στις συνταγματικές προβλέψεις, όπως αυτές... προέκυψαν με την αναθεώρηση του Συντάγματος στη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Από προχθές ήταν φανερό ότι θα καταφύγει στη μέθοδο του συμψηφισμού, δοκιμάζοντας τις αντοχές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ετσι, πρότεινε το έργο της Επιτροπής να επεκταθεί χρονικά προς τα πίσω και η έρευνα να αφορά το διάστημα από το 2015 και μετά.
  
Είχαμε άραγε «λίστες Πέτσα» και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Είχαμε χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις από την εκτελεστική εξουσία έστω και ως υποψία; Μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο δεν έχει αναφερθεί. Αλλά στην υποθετική περίπτωση ότι είχαμε, γεννιέται το ερώτημα: Γιατί η κυβέρνηση, στα δύο χρόνια που βρίσκεται στα πράγματα, δεν ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής ή άλλης επιτροπής της Βουλής;

Ο πνιγμένος -λέει ο λαός- από τα μαλλιά του πιάνεται. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αυτή τη θέση βρίσκεται τώρα. Ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε την πρότασή της, η Εξεταστική Επιτροπή να αρχίσει την έρευνά της από το 2015. Αλλωστε, δεν θα μπορούσε να το αποτρέψει. Η πλειοψηφία στην Επιτροπή, βάσει του συσχετισμού δυνάμεων στο κοινοβούλιο, θα είναι κυβερνητική.

Κατά συνέπεια, η κυβερνητική αυτή πλειοψηφία μπορεί να επεκτείνει την έρευνα σε όσο βάθος χρόνου επιθυμεί. Το μόνο που θα επιδιώξει να καταφέρει είναι να συσκοτίσει τα πράγματα και να περιπλέξει το έργο της Επιτροπής, για να μην φανεί η αλήθεια. Πρόκειται για την άλλη όψη του νομίσματος που λέγεται συγκάλυψη.

Οσες, όμως, προσπάθειες και αν γίνουν, η αλήθεια θα φαίνεται καθαρά για όλους όσοι θέλουν να τη δουν. Η «Εφ.Συν.» σήμερα φέρνει στη δημοσιότητα μία από τις δεκάδες υποθέσεις που η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει. Ο υπουργός Ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενος τις έκτακτες καταστάσεις, με απευθείας ανάθεση και με κρατικό χρήμα, παρήγγειλε έρευνα για την πανδημία σε συνεργάτη του κουμπάρου του. Και εκείνος -μόνος αυτός- του το ανταπέδωσε, καθιστώντας τον δημοφιλή. Τα λόγια περιττεύουν!...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: