29.10.21

Μα τι έχει η Μαρέβα με την Μέρκελ;...



Αν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αν δηλαδή είχε τη συμπεριφορά συζύγου Πρωθυπουργού που είχαν η Δάφνη Σημίτη, η Νατάσα Παζαϊτη ή η Μπέττυ Μπαζιάνα, κανένας δεν θα το παρατηρούσε και κανένας δεν θα έγραφε. Η κυρία Μητσοτάκη όμως δεν... μας έχει συνηθίσει να είναι απούσα από εκεί που το φωτογραφικό κλικ αποτυπώνει στιγμές που μπορεί να αφορούν τον πρωθυπουργό, αλλά θεωρεί πως έχει μερίδιο και η ίδια.

Θυμίζω πως εισέβαλε στην αίθουσα του ΟΗΕ και πήρε θέση στα έδρανα της εθνικής Αντιπροσωπείας σα να ήταν θεσμικός παράγοντας, συνόδευσε το σύζυγό της σε κάθε συνάντηση με ξένο ηγέτη και απέδωσε στον εαυτό της «εθνικό ρόλο» μέσα στην καραντίνα ταξιδεύοντας για να προωθήσει αυτό που κάθε φορά έλεγε πως προωθεί. Διακριτική δες τη λες, ούτε τον ορισμό της σεμνότητας της αποδίδεις. Εδώ κάλεσε ξένα Μέσα για να καυχηθεί πως άλλαξε το Μέγαρο Μαξίμου κατά τα γούστα της γιατί το έβρισκε μουντό, πώς να πεις πως στέκεται διακριτικά σε όσα συμβαίνουν;

Τι συνέβη λοιπόν ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης και ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι ήταν θεωρητικά η οικοδέσποινα στο δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, απουσίαζε από όλες τις φωτογραφίες; Επί δύο χρόνια φωτογραφίζεται εκεί που δεν πρέπει και απουσιάζει από φωτογραφίες που έχει δικαίωμα να είναι; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την τελευταία επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα με την ιδιότητα της Καγκελάριου της Γερμανίας.

Η απουσία δεν ταιριάζει στη δυναμική προσωπικότητα της Μαρέβας και το άγχος που επιδεικνύει να είναι παρούσα γενικώς. Αν μάλιστα είναι αληθινές οι πληροφορίες πως εθεάθη στην Εκάλη τότε πρέπει να πιστέψουμε πως κάτι έχει με την Μέρκελ. Εκτός αν ήταν τελικώς παρούσα και επέλεξε τη διακριτικότητα ως στάση. Ή είχε πονοκέφαλο.

"Φέλιξ" (documentonews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: