31.10.21

Ζόφος...



«Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή οικονομικά, με ανάπτυξη για όλους, με επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, με μειωμένους φόρους που βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα ο... κατώτατος μισθός παραμένει χαμηλότερος απ’ ό,τι ήταν το 2010. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο και αμείβονται λιγότερο. Οι επενδυτές είναι κάτι funds που δαγκώνουν δημόσιες επιχειρήσεις.

Οι νέες θέσεις εργασίας προσφέρουν μισθούς πείνας και η ελληνική κοινωνία είναι εντελώς απροστάτευτη απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων και αισχροκέρδειας που την πλήττει. Αυτή είναι η ανάπτυξη για όλους. Και ο πρωθυπουργός, που έχει πάρει πίσω όλες τις υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις που έκανε προεκλογικά και επανέλαβε στη ΔΕΘ, καμαρώνει για την επέκταση του αφορολόγητου στους πλούσιους.


Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στη στέρεα οικονομική ανάπτυξη της χώρας όταν πλασάρει τον εαυτό του ή όταν δίνει 10 δισ. για εξοπλιστικά που δεν έχουν κοστολογηθεί από κανέναν.

Αλλά όταν είναι να φάει τα αναδρομικά από τις συντάξεις, να δικαιολογήσει πενιχρές επιδοτήσεις στην ενέργεια ή να κόψει το κοινωνικό μέρισμα, θυμάται ότι η χώρα βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Το ίδιο και όταν στοιβάζει 27 παιδιά στις τάξεις. Δεν μας περισσεύουν λεφτά για σπατάλες.


Την ίδια στιγμή, οι πολίτες παρακολουθούν το κράτος να χάνει τον έλεγχο της πανδημίας και να μην ασχολείται καν. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη έγιναν σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός, την ώρα που τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας είναι ήδη γεμάτα. Οι επιστήμονες εκφράζουν βαθύτατη ανησυχία για το πού πάμε. Μέτρα για το ΕΣΥ δεν λαμβάνονται. Και οι ειδήσεις για διασωληνωμένους σε ράντζα φιλτράρονται στα ΜΜΕ από το δίχτυ της λίστας Πέτσα.

Η κατάσταση που δημιουργεί η κυβέρνηση είναι ζοφερή. Και ο φασισμός σκάει ξανά μύτη από τη γωνία. Δεν είναι καιρός για ώριμα φρούτα και εφησυχασμούς.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: