29.10.21

Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη...


«Ξυπνά ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου»...

Δραματικοί τόνοι για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη από τον διευθυντή της β' ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο.

«Ο εφιάλτης του... περασμένου Νοεμβρίου, ξυπνά» επισήμανε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open. Όπως είπε η πόλη είναι ήδη στο «κόκκινο» και τα νοσοκομεία στο «μαύρο» με μηδενική διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ. 

Ο ίδιος τόνισε ότι εδώ και μία εβδομάδα διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ ενώ υπάρχουν και θάνατοι εκτός εντατικής. 

«Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου. Βλέπετε ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το ιικό φορτίο επίσης αυξάνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κυριότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση. 44 εισαγωγές είναι ρεκόρ εισαγωγών του τέταρτου κύματος. Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σε 100% πληρότητα επομένως αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες που είναι μεγάλες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες κάτι που το είδαμε τον περσινό Νοέμβρη. Είναι ένας εφιάλτης», σημείωσε. 

«Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αρχίζουμε και διασωληνώνουμε ασθενείς στα τμήματα, τους μεταφέρουμε στα χειρουργεία προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ που βρίσκεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Αυτή τη στιγμή τα καταφέρνουμε παρόλο που έχουμε και απώλειες ασθενών εκτός ΜΕΘ. Η πίεση αν αυξηθεί τότε πραγματικά θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα», συμπλήρωσε...

ΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: