31.10.21

Νέα 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά...



Τη συνέχιση της απεργίας τους και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου για 7η μέρα αποφάσισε ομόφωνα το σωματείο εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ το βράδυ του Σαββάτου κατά τη... διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μετά το θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας από γερανογέφυρα στην προβλήτα ΙΙ.

Από τότε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ξεκίνησε τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας 4 βασικά αιτήματα:


→ 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία. Αν υπήρχε κι άλλος συνάδελφος δίπλα στο Δημήτρη, σήμερα θα μπορούσε να είναι μαζί μας.

→ Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Να μη κοιμόμαστε με το κινητό ως σκουλαρίκι.

→ Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας. Με 6 ή 16 μεροκάματα πως μπορεί να ζήσουν τα παιδιά μας?

→ Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου όπως αναφέρει ο 902.gr οι εργαζόμενοι με ασύρματο απευθύνθηκαν στα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται στη ράδα του Πειραιά και περιμένουν να καταπλεύσουν στις προβλήτες του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) καλώντας τους να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους.

Θυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έχει κρίνει «παράνομες»  τις δύο προηγούμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: