29.10.21

ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνει το φλερτ με τη μεσαία τάξη...


...με «όπλο» την ακρίβεια...

Από «αρχαιοτάτων χρόνων» οι εκλογές κρίνονται από την τσέπη της μεσαίας τάξης κι αυτό το μάθημα έχουν μάθει πολύ καλά πλέον και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απώλειά της, άλλωστε, στις εκλογές του 2019 λόγω της υπερφορολόγησής της τους στοίχισε την εξουσία. Γι’ αυτό και τώρα στην Κουμουνδούρου, αξιοποιώντας το... δύσκολο και λόγω ακρίβειας χειμώνα, δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στην πρόταση νόμου που θα καταθέσουν- ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα- για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ζητώντας παραλλήλως τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη ζητήσει μειώσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ως προς τις τιμές ρεύματος. 

Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, παρατηρεί πως δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα σε σχέση με την εκτόξευση των τιμών και πως δημιουργούνται τέτοιες κοινωνικές συνθήκες που θα δυσκολέψουν πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη, όπως ενδεχομένως θα επιθυμούσε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θεωρούν κεφαλαιώδους σημασίας για την επιστροφή της χώρας σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πιστεύουν, ωστόσο, ότι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύει να το αξιοποιήσει η κυβέρνηση θα ενισχύσει όχι μόνο τις ταξικές αλλά και τις περιφερειακές ανισότητες. 

Ιδίως όσον αφορά το τελευταίο δεν είναι τυχαία η ενεργοποίηση των 13 περιφερειών στον προσυνεδριακό διάλογο ώστε να αξιοποιηθεί το υλικό που θα συγκεντρωθεί στην κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος, αλλά και για να επιτευχθεί η πολυπόθητη γείωση με την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία ακόμα παραμένει όνειρο θερινής νυκτός για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ως προς τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, θα γίνει προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης προκειμένου να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική επιτροπή που θα ελέγχει το πού θα κατευθύνονται οι πόροι του Ταμείου.

Το κενό ηγεσίας, ωστόσο, στο ΚΙΝΑΛ, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, δεν γεννά αισιοδοξία για την άμεση συγκρότηση ενός γενικότερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: