31.10.21

ΚΙΝΑΛ: Δυσφορία...



... για τις καντρίλιες για την εκπροσώπηση του κόμματος έως τις 5 Δεκεμβρίου...
Παρότι πολιτική αναμέτρηση για την εκλογή μεταβατικού προέδρου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ δεν είναι κανείς διατεθειμένος να κάνει, οι συνεχιζόμενες καντρίλιες και τα παρασκηνιακά καρφιά για το πώς... θα μοιραστούν τα καθήκοντα της εκπροσώπησης του Κινήματος το διάστημα έως τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, προκαλούν έντονη δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο.

Σε μία ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, κίνηση ο Μανώλης Όθωνας, μου υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της Φώφης Γεννηματά διευθυντής στο γραφείο της, έκανε την εξής ανάρτηση: «Η συζήτηση περί ρόλων στη Κ. Ο του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που "έφυγε η μαμά από το σπίτι", να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί».




Της ανάρτησης του κ. Όθωνα είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο για τα καθήκοντα που θα έχει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος έσπευσε από την Παρασκευή να χρίσει τον εαυτό του «πρόεδρο», καίτοι τα καθήκοντα της θέσης που κατέχει περιγράφονται με σαφήνεια και την ώρα μάλιστα που την πολιτική εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή την έχει ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης.

Της ανακοίνωσης Κεγκέρογλου είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στον ίδιο, τον κ. Σκανδαλίδη και τον δεύτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη, αλλά δεν προέκυψε κάποια κοινή συμφωνία για να υπάρξει η διατύπωση «τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο.», που περιεχόταν στη δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου.

Γι’ αυτό και λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας δήλωνε ότι «μόνο θεσμικές λύσεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής», αφήνοντας να διαφανεί η άποψη ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει ο κ. Σκανδαλίδης.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τη Δευτέρα, μετά την ορκωμοσία της Τόνιας Αντωνίου, η οποία θα πάρει τη βουλευτική έδρα, που είχε η Φώφη Γεννηματά στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες έλεγαν ότι κάποιοι βουλευτές δεν ήθελαν καν να παραστούν φοβούμενοι ότι θα κληθούν να πάρουν μέρος σε ένα θέατρο του παραλόγου. Οι συνεννοήσεις φαίνεται να απέτρεψαν ένα τέτοιο κύμα αποχής, αλλά ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί έως τη συνεδρίαση και πώς αυτό θα επηρεάσει τη στάση του καθενός βουλευτή.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: