29.10.21

Μυστικά Δείπνα με κύριο πιάτο Μητσοτάκη...


Αν νομίζετε πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη απασχολούν μόνο η πανδημία και η Οικονομία, είσαστε πολύ γελασμένοι. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως αντιμετωπίζει τελευταία, προβλήματα εσωτερικής καύσης. Καλοθελητές υπάρχουν αρκετοί και φροντίζουν να τον ενημερώνουν για διάφορα. Είναι δε τόσα πολλά που (καχύποπτος γαρ) ο Κυριάκος, αναρωτιέται συχνά όπως λένε... συνεργάτες του, μήπως η ενημέρωση έχει στην πραγματικότητα σκοπό την αποσταθεροποίησή του.

Οι πληροφορίες ωστόσο που φτάνουν στα αυτιά του είναι πολλές και οι ανησυχίες περισσότερες.

Αν και στην πολιτική συνηθίζονται τα δείπνα, ακόμη και τα μυστικά, ο Μητσοτάκης έχει πάρει βαρέως τις πληροφορίες για συχνές συναντήσεις που γίνονται στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, με συνδαιτημόνες τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Πάνο Κυριακόπουλο του  Star.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ο δελφίνος Υπουργός Εξωτερικών «ξανοίγεται» πέραν του πλαισίου που θα τον ήθελε ο Μητσοτάκης. Είναι η σημειολογία και κυρίως τα ερωτήματα που θέτουν οι συναντήσεις.

Κατ αρχήν ο οικοδεσπότης της Αναγνωστοπούλου, είναι παλιός χρηματιστής και συνεργάτης του Στουρνάρα με στενές σχέσεις με τον Σημιτικό κύκλο. Παρότι βρέθηκε στον πυρήνα του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου βγήκε αλώβητος και αυτό σημαίνει πολλά για τις πολιτικές του σχέσεις. Το γεγονός ότι δέχεται να φιλοξενεί συχνά τους  εντιμότατους άσπονδους φίλους του Μητσοτάκη οι οποίοι ξεπερνούν το ψυχολογικό όριο του αριθμού τρία, δεν είναι (θεωρεί ο πρωθυπουργός) να το προσπερνά έτσι.

Η είσοδος του Γιάννη Στουρνάρα σε νέο κύκλο μυστικών δείπνων, δηλώνει αναμφίβολα μια κινητικότητα. Γιατί μπορεί ο Στουρνάρας όπως έλεγε ο Πάγκαλος, να έχει τη λογική υπαλλήλου που δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, ωστόσο όποτε εμφανιστεί να κουτσοπίνει σε κλειστά τραπέζια, κάτι συμβαίνει κάτω από τα τραπέζια. Με λίγα λόγια, όποτε ο Γιάννης Στουρνάρας συντρώγει σε κλειστό κύκλο, το κύριο πιάτο αφορά μια κάποια πολιτική διαδοχή, ακόμη και αν δεν καταφέρνει ποτέ να είναι ο ίδιος ο διάδοχος.

Η φιλοδοξία του Στουρνάρα πάντα απασχολούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την έννοια όμως μιας γενικότερης ανησυχίας που προκύπτει από τη γνώση του χαρακτήρα του Κεντρικού Τραπεζίτη. Ποτέ ωστόσο δεν τον θεωρούσε ως κάτι επικίνδυνο για τις δικές του φιλοδοξίες. Αυτό που φαίνεται πως ανησυχεί τον Μητσοτάκη περισσότερο είναι ο συνδυασμός των τριών που δεν μοιάζει καθόλου με κάποια απλή μέθοδο (των τριών πάντα). Γιατί καλά ο Δένδιας που σκέφτεται ό,τι σκέφτεται, καλά και ο Στουρνάρας που σκέφτεται κατά περίπτωση (τον εαυτό του ως παράγοντα της κεντροδεξιάς). Τι δουλειά έχει ο Πάνος Κυριακόπουλος στη συνομωσία του ιχθύος που είναι το αγαπημένο  έδεσμα του οικοδεσπότη; Εδώ είναι η ανησυχία και η αναταραχή του πρωθυπουργού μας.

Διότι ο Πάνος Κυριακόπουλος, μπορεί να είναι ταξίαρχος (ναι έγινε ταξίαρχος ως έφεδρος αξιωματικός με απόφαση του Πάνου Καμμένου) και να έχει στρατηγικές μάχης έστω στα σαλόνια, παραμένει όμως πάντα λοχίας της φιλίας του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όπερ μεθερμηνευόμενον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, αν τα μυστικά δείπνα έχουν τις ευλογίες της επιχειρηματικής οικογένειας. Γιατί αν την έχει, τότε έχει αρχίσει ο Γολγοθάς του. Ευλόγησον…

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: