29.10.21

Προεκλογική ΚΥΑ για τα δημόσια ΜΜΕ…


Τρέχει να προλάβει την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ του Δημοσίου (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, δημοτικά Μέσα και γραφεία Τύπου) η πλειοψηφία των παρατάξεων «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» – «Συσπείρωση». 

Η λήξη... της θητείας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (30 Οκτωβρίου) είχε σημάνει συναγερμό και έγινε αγώνας δρόμου προκειμένου να αποσταλεί στον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου το τελικό σχέδιο της ΚΥΑ. 

Καθώς θεωρείται από τις δύο παρατάξεις το δυνατό προεκλογικό χαρτί τους, για πρώτη φορά εστάλησαν και οικονομικά αιτήματα, παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται για συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ζητούν να ισχύσει η ωρίμανση μισθών μετά τα δύο χρόνια και όχι τα πέντε που είχαν συμφωνήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να προκύπτει αύξηση στον εισαγωγικό μισθό κατά 50 ευρώ. 

Υπάρχει επίσης αίτημα για αύξηση του επιδόματος αρχισυντάκτη και να ισχύσουν οι μισθοί των εσωτερικών συντακτών για όλους τους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ. 

Στους όρους της ΚΥΑ προστέθηκε ως αίτημα η κατάργηση της κατηγορίας «εσωτερικοί – εξωτερικοί συντάκτες» καθώς και η τοποθέτηση δημοσιογράφων στην ΕΡΤ ανά Μέσο Ενημέρωσης...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: