31.10.21

Ο Πλεύρης στέλνει ασθενείς από τα γεμάτα δημόσια νοσοκομεία…


...πελάτες σε πέντε ιδιωτικές κλινικές...
Νέες… πάσες στις ιδιωτικές κλινικές κάνει η κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας που εμμένει δογματικά στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και στο να αβαντάρει τις μπίζνες των επιχειρηματικών της υγείας.

Καθώς εμφανίζει... επιδείνωση το επιδημιολογικό φορτίο της πανδημίας covid-19, με αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων και υψηλή θετικότητα, κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας , όπου η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, είναι επόμενο το υπάρχουν υποβαθμισμένο και κουρασμένο σύστημα υγείας να δέχεται αφόρητη πίεση. Οι νέες εισαγωγές αυξάνονται στα νοσοκομεία και η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid στην επικράτεια αγγίζει το 79%, ενώ στη Θεσσαλονίκη το 100%. Τα ποσοστά ανεμβολίαστων ασθενών που νοσηλεύονται με Covid σε ΜΕΘ, στο σύνολο των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης, κυμαίνονται από 95,2 έως 96%.

«Είχαμε καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των κρουσμάτων και κατά συνέπεια των νοσηλειών. Δυστυχώς η σημερινή εικόνα στην Βόρεια Ελλάδα επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας, καθώς η πίεση στα Νοσοκομεία έχει αυξηθεί σημαντικά», παραδέχεται μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, αφού όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά κυρίως τους… ιδιώτες!

Σύμφωνα με τον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αποσυμφόρηση της κατάστασης προβλέπει σταδιακή επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για την νοσηλεία ασθενών που θα παραπέμπονται από τα Δημόσια Νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, προσθέτει, αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία ασθενών Covid.

Συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές

Το υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: