31.10.21

Τι κρύβεται πίσω από τον εκβιασμό του δημάρχου Ωραιοκάστρου...


Χρήματα, ή κάποιο πολιτικό σκάνδαλο;...
Τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιωτικοί ερευνητές και μια νεαρή γυναίκα είχαν γίνει η… σκιά του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, και τον παρακολουθούσαν σε καθημερινές- ιδιωτικές και μη- στιγμές επί μήνες αναμένεται να ερευνήσουν στην ΕΛΑΣ ενόψει της... προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Τα ερωτήματα πλέον είναι πολλά: Ήθελαν να προκαλέσουν κάποιο πολιτικό σκάνδαλο ή απλώς τον εκβίαζαν προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα; Χθες οι δυο ανδρες και η 22χρονη που συνελήφθησαν από τους ανδρες του τμήματος Εκβιαστών της Θεσσαλονίκης αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ξεκινάει ήδη μια μεγάλη έρευνα από την αστυνομια. Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας θα βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και θα ληφθούν καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Στόχος των Αρχών είναι να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι λόγοι που τα τρία άτομα παρακολουθούσαν τον Δήμαρχο και τον κατέγραφαν με σκοπό είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα είτε να του προκαλέσουν πολιτικό κόστος.

Οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι της υποθέσεις και να δουν τι ακριβώς συνέβη το τελευταίο διάστημα όταν

Όπως δήλωσε ο κ. Πάρης Σπυράτος περιγράφοντας τα όσα έγιναν μέχρι τη σύλληψη των τριών κατηγορουμένων, από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι υπήρξε επί αρκετούς μήνες μια παράνομη καταγραφή προσωπικών οικογενειών στιγμών του δημάρχου, επί σκοπό να ζητηθούν ανταλλάγματα, ίσως και να πλήξουν την πολιτική του εικόνα.

«Είχαν καταγράψει διάφορες στιγμές της προσωπικής του ζωής. Για να μην εκθέσουν αυτές τις στιγμές σε άλλους, όπως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή να αποτελέσουν αυτά κακόπιστα υλικό για πολιτική εκμετάλλευση, ζήτησαν από τον ίδιο κάποιο χρηματικό ποσό το οποίο ήταν της τάξεως των 60.000 ευρώ. Έγιναν σε αυτό διαπραγματεύσεις σε χρόνο που είχε ενημερωθεί ήδη η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ. Έγινε μια άριστα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και κατελήφθησαν οι συλληφθέντες να πιαστούν με «τη γίδα στην πλάτη» , δηλαδή έπιασαν έναν εξ αυτών κατά τον χρόνο που παραλάμβανε τα προσομοιωμένα χρήματα», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του η παρακολούθηση γινόταν αρκετούς μήνες που μπορεί να φτάσει σε βάθος εξαμήνου ενώ το τηλέφωνο με το οποίο οι φερόμενοι ως δράστες ζητούσαν χρήματα, έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες. «Είναι μια ιστορία που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και πρέπει να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ότι τα πολιτικά πρόσωπα δε μπορούν να παγιδευτούν σε τέτοιου είδους μικροσκοπιμότητες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίζει αμιγώς η Ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, μέσω του δικηγόρο του δηλώνει σοκαρισμένος, εκνευρισμένος και οργισμένος για όλα αυτά τα οποία έγιναν εν αγνοία του.

«Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ.
Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη.
Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης.
Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Δημαρχος Παντελής Τσακίρης.

 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: