29.10.21

Φέεετα: Twitter τρολάρει Ζούκερμπεργκ...

Εικόνες...
Η χθεσινή ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχετικά με την αλλαγή της επωνυμίας της Facebook, Inc. - που στο εξής θα ονομάζεται Meta - ώστε να αντανακλά το νέο πρόσωπο και όραμα της εταιρείας, προκάλεσε έναν χείμαρρο σχολίων σε όλα τα social media, με κάποιους χρήστες να δίνουν συγχαρητήρια στον 37χρονο δισεκατομμυριούχο και άλλους να τον... γλεντάνε για... τα καλά για την «έμπνευσή» του.

Τον «χορό» της καζούρας στα social media άνοιξε το Twitter, που έσπευσε να τρολάρει τον Ζούκερμπεργκ με την εξής ανάρτηση, λίγο μετά την ανακοίνωση του νέου ονόματος: «ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ lol, πλάκα κάνουμε, ακόμα Twitter μας λένε».

 



Τις ώρες που ακολούθησαν, η λέξη «Meta» σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις των trend στο Twitter, με χιλιάδες χρήστες να σπεύδουν να μοιραστούν την άποψή τους τόσο για το όνομα, όσο και για το... καθόλου τυχαίο (για κάποιους) timing της μεγάλης ανακοίνωσης. Όπως φαίνεται, πολλοί «είδαν» την αλλαγή ονόματος ως έναν ελιγμό περισπασμού εκ μέρους του ιδρυτή του Facebook, καθώς η πλατφόρμα το τελευταίο διάστημα πλήττεται από σκάνδαλα και αποκαλύψεις σχετικά με αμφιλεγόμενες πρακτικές της, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των χρηστών και την παραπληροφόρηση.
 Αρκετοί από τους σχολιαστές έβαλαν στο στόχαστρο το νέο όνομα της εταιρείας: Όπως φαίνεται, το «Meta» θυμίζει σε πολλούς τη... φέτα, ενώ κάποιοι ερμήνευσαν την επιλογή ονόματος της εταιρείας ως απόδειξη της αναβλητικότητας του Ζούκερμπεργκ! Ούτε καν το νέο λογότυπο της εταιρείας, το σύμβολο του απείρου, δεν γλίτωσε από την καζούρα, με χρήστες να επισημαίνουν ότι είναι πολύ δημοφιλές στον χώρο των τατουάζ και ότι εκατοντάδες άτομα έχουν ξαφνικά βρεθεί άθελά τους με το εμπορικό σήμα της Meta-εποχής στο δέρμα τους... 

 Δείτε παρακάτω μερικά από τα tweet για την ιστορική met-ονομασία...

ονομασία...






































Δεν υπάρχουν σχόλια: