31.10.21

Νέα παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το Πέραμα...


...στήριξη στη φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΠΟΑΣΥ...
Αμετανόητος ο υπουργός Προστασίας στέκεται στο πλευρό των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18χρονου στο Πέραμα, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει ξεκάθαρα...
με την παρουσία του τη σημερινή διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, την ώρα που έχουν ξεσηκωθεί οι μειοψηφικές συνδικαλιστικές παρατάξεις για τις εκλογές στις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει αντιδημοκρατικά ώστε να ελεγχθεί πλήρως η Ομοσπονδία από φιλοκυβερνητικές παρατάξεις. ( Βλ. «Εφ.Συν.»: «Απόπειρα αντιδημοκρατικής εκτροπής στην ΠΟΑΣΥ»).

Μιλώντας στο 31ο εκλογικό-απολογιστικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως δεν πρόκειται να αφήσει «ούτε μία στιγμή ανυπεράσπιστους τους Έλληνες Αστυνομικούς» αλλά και ότι θα ξαναπήγαινε «στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛ.ΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».

Παρά την σφοδρή κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης και μερίδα της κοινωνίας ο υπουργός δεν δίστασε να προχωρήσει σε νέα παρέμβαση για την πολύκροτη υπόθεση, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.


«Επειδή κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτέλεσε μία παρέμβαση στην δικαιοσύνη το μόνο που έχω να πω ότι είναι ντροπή να υποτιμά κάνεις τόσο πολύ την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εξέφρασα δε στη συνέχεια την ικανοποίησή μου για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μου αρέσει να κρύβω τα συναισθήματά και τις εκτιμήσεις μου, ιδίως όταν η δικαιοσύνη έχει βγάλει τα πορίσματα της δεν εξέφρασα κατευθύνσεις προς την δικαιοσύνη γιατί δε μου πέφτει λόγος και δεν θα μπορούσα να το κάνω δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε συνήγορος κανενός» υποστήριξε.

Και παρά την κατακραυγή για τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας ο ίδιος είπε πως «αυτή η κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς, στηρίζουμε τους Αστυνομικούς με πράξεις, όχι με λόγια». «Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από κοινού με τον κύριο Υφυπουργό αγωνιζόμαστε προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ένα θέμα στο οποίο δεν αρκεί η δική μας υπογραφή αλλά είναι δεδομένη η δική μας βούληση όπως είναι δεδομένη και η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμα σε πράξεις που στηρίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό» πρόσθεσε.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε για την τοποθέτηση του κ. Θεοδωρικάκου στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ με μία ανακοίνωση με τίτλο «Στηρίζω τον Έλληνα αστυνομικό στα νόμιμα πλαίσια γιατί εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια των πολιτών». Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να εξήγησε στην ομιλία του τα νόμιμα πλαίσια αλλά αρκέστηκε στην αναφορά ότι ««όλοι μαζί εργαζόμαστε για την εφαρμογή των νόμων» και στην έκφραση της «βεβαιότητας» για την «ευαισθησία του Έλληνα Αστυνομικού». Τέλος, επιχειρώντας να εμφανιστεί θεοσεβούμενος αναφέρει «Οι άνθρωποι έναντι του θεού στην ζωή μας είμαστε όλοι ίσοι δεν μπορεί να είναι διαφορετικά».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: