3.10.21

Με αιχμές για συνυποψηφίους της...



... η τοποθέτηση Γεννηματά στην ΚΕ...
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει το νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής με τη Φώφη Γεννηματά να αφήνει αιχμές για συνυποψηφίους της χτυπώντας καμπανάκι για μια ενδεχόμενη «ρήξη και διάσπαση».

Χωρίς... να τους κατονομάσει η Φ. Γεννηματά επέσεισε τον κίνδυνο να «θολώσει» η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που «με πολύ κόπο επετεύχθη από το 2015».

Αναφερόμενη στις σχέσεις ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι έκανε τα πάντα να προστατεύσει το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής και το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει, γιατί έχει μέσα του το ΠΑΣΟΚ.


Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπή, έθεσε το όραμά της για την επόμενη ημέρα με το τρίπτυχο «Νέα Αλλαγή- Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο- Νέα Εθνική Στρατηγική» επισημαίνοντας παράλληλα πως «τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες, καθώς η πολιτική του κ. Μητσοτάκη φαίνεται να πλήττει την κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να παίξει ουσιαστικά το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε τρία ζητήματα που συνηγορούν σε ευνοϊκές συνθήκες για την ανοδική πορεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.:

«Πρώτον, η νίκη του SPD, η οποία, κατά τη Φώφη Γεννηματά, μπορεί να φέρει αέρα αλλαγής στην Ευρώπη και κυρίως να αναθεωρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Δεύτερον, η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, για την οποία είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί με την ενίσχυση των παραδοσιακών στενών σχέσεων με τη Γαλλία, αλλά διατύπωσε κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεις.

Και τρίτον, τα φασιστικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη για τα οποία είπε πως έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή στη βία. «Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση στην αντίδραση της κυβέρνησης, όπως επίσης είναι απαράδεκτη η ταύτιση των φασιστικών φαινομένων με τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: