3.10.21

Λοβέρδος: Δεν ανέχομαι να πάρει την κεντροαριστερά ο Τσίπρας...



...και το κέντρο ο Μητσοτάκης...
«Επιστρέφουμε με το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Σύμβολό μας ο ήλιος, δηλαδή το φως. Χρώμα μας το πράσινο και καθήκον μας η Πράσινη Επανάσταση, δηλαδή η θετική ανατροπή όλων των κακώς κειμένων», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του.

«Φτάνει πια η... εγκατάλειψη του ονόματος, του σήματος, του χρώματος, των ήχων του ΠΑΣΟΚ! Φτάνουν πια τα βαφτίσια! Το κόμμα μας μια φορά βαφτίστηκε. Και το βάφτισε ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν θα παραμερίσουμε αυτό το όνομα, για να κρατήσουμε το όνομα που έδωσαν στο Κίνημα εκείνοι που μετά τα βαφτίσια λάκισαν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός. Πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή, από τη βάση με κανέναν όργανο μη αιρετό όπως είπε, ο κ. Λοβέρδος.

Εκτίμησε ότι η σσημερινή συνεδρίαση έχει κρίσιμο χαρακτήρα. «Οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα καθορίσουν το μέλλον μας.Γιατί ή θα προχωρήσουμε νικηφόρα, ή θα μείνουμε στάσιμοι περιμένοντας το πολιτικό μας τέλος».


Άσκησε κριτική στις επιδόσεις του Κινήματος Αλλαγής, όπως είπε, «μας δείχνουν καθηλωμένους τα ποσοστά μας. Αυτό δεν το λες και αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς δεν κεφαλαιοποιούμε. Δεν μας εμπιστεύονται».

«Σας κοιτώ στα μάτια και σας το λέω ανοιχτά. Δεν ανέχομαι να απειλεί να κερδίσει στο χώρο της κεντροαριστεράς ο Τσίπρας και να παίρνει το κέντρο ο Μητσοτάκης. Θα έρθει το τέλος του μόνο όταν συγκριθεί με ένα αξιόπιστο κόμμα του κέντρου και όχι με ένα κόμμα του λαϊκισμού. 11% πήρε ο Καμμένος, 8% τη ΧΑ 35 πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πετύχαμε. Δεν είναι επιτυχία οι δημοσκοπικές μας επιδόσεις. Δεν είναι επιτυχία το αποτέλεσμα του 19», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Όπως είπε, εισηγείται να κατοχυρωθεί θεσμικά η πολυσυλλεκτικότητα των απόψεων και των ιδεών μέσα σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα εξουσίας. Τη σύνθεση των απόψεων θα διασφαλίζει η λειτουργία της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, μεταξύ άλλων, στα θέματα ασφάλειας και στο μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: