18.10.21

Μαθήματα… αντιπολίτευσης από τον Μητσοτάκη στη Βουλή...












ΒΙΝΤΕΟ

Απαντήσεις για την πορεία της πανδημίας προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός, καταφέρνοντας, ωστόσο, μόνο να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για ψεύτικη παρουσίαση της κατάστασης και παραπληροφόρηση και, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, στηρίχθηκε στην… γενική εικόνα ώστε να μην απαντήσει για τις άσχημες επιδόσεις των τελευταίων εβδομάδων και τους πολλούς θανάτους. 

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για οργανωμένη υπονόμευση της «εθνικής προσπάθειας» από την αρχή της πανδημίας, ενώ χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη πρωτεργάτη των αντιεμβολιαστών.

«Τα πραγματικά δεδομένα δεν αφορούν μόνο την φωτογραφία της στιγμής, αλλά τη συνολική μας αντιμετώπιση της πανδημίας από τη στιγμή που χτύπησε τη χώρα. Η εικόνα είναι όντως άσχημη στο επίπεδο θανάτων τον τελευταίο μήνα. Τα πραγματικά, αδιάσειστα στοιχεία λένε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει ότι είναι… λάθος «να μη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα».

Προσπάθησε να αντικρούσει τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για αυξημένη θνητότητα στη χώρα και εκτός Covid υπαινισσόμενος ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ζητώντας από τον Αλ. Τσίπρα να τα καταθέσει στη Βουλή. 

Επέμεινε στο γεγονός ότι σχεδόν όσοι διασωληνώνονται είναι ανεμβολίαστοι και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαινίχθηκε πως το εμβόλιο δεν είναι η μόνη απάντηση στην πανδημία. 

«Η πραγματικότητα για την οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία είναι ότι η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το εμβόλιο» πρόσθεσε. 

«Χρέος όλων μας παραμένει να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα. Πολύ περισσότερο όταν η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να κατηγορήσει στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ  για «φθηνή αντιπολίτευση και μάλιστα με πράξεις που υπονόμευσαν τα μέτρα της πολιτείας και μια ρητορική η οποία δηλητηριάζει την κοινή γνώμη».

Συνεχίζοντας την… αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σοβαρή πρόταση με ρεαλιστικές λύσεις και επιδίδεται σε μια εκστρατεία υπονόμευσης ενός «μετώπου κοινής λογικής που θα έπρεπε να είναι αρραγές, αλλά ποτέ δεν διαμορφώθηκε». 

«Η πολιτεία ίσως με λάθη, αλλά πάντα με συνέπεια επιτέλεσε το καθήκον της εδώ και χρόνια, εμείς υπηρετήσαμε το καθήκον μας εσείς υπηρετήσατε το δικό σας» ανέφερε, για να συνεχίσει στη γνωστή κριτική πως ο Αλ. Τσίπρας υποστήριζε ότι δεν υπήρχαν εμβόλια και να… αναδείξει τον Παύλο Πολάκη ως πρωτεργάτη του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Παρόλα αυτά σε άλλη του αναφορά για την Ευρώπη παραδέχθηκε ότι οι αντιεμβολιαστικές καμπάνιες προέρχονται κυρίως από την ακροδεξιά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: