19.4.21

Μετά τον νόμο της TV…


...επιχείρηση Συλλογική Σύμβαση Εργασίας...

Η τακτοποίηση που επήλθε στο τηλεοπτικό σκηνικό μετά την ψήφιση του νόμου της Τηλεοπτικής Οδηγίας και των ρυθμίσεων για το προσωπικό των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας ανοίγει το... θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την ΕΙΤΗΣΣΕ. 

Η Ένωση Ιδιοκτητών έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να συζητήσει με την ΕΣΗΕΑ τους όρους μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τον σκοπό αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Η τελευταία σύμβαση που είχε ισχύ και σε μεγάλο βαθμό συνεχίζει να εφαρμόζεται για τους δημοσιογράφους στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που λειτουργούσαν πριν από την αδειοδότηση είναι αυτή του 2010. Στους δύο νέους τηλεοπτικούς σταθμούς, Open και Mega, έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις, με πολύ διαφορετικούς όρους από αυτούς που ισχύουν στους άλλους σταθμούς. 

Σε περίπτωση συμφωνίας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αυτή θα πρέπει να έχει ισχύ και για τους εργαζόμενους των θυγατρικών εταιρειών των καναλιών, στις οποίες απασχολείται προσωπικό για τις ανάγκες του καναλιού, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: