29.4.21

Άγιο Φως: Φτάνει το Σάββατο χωρίς τιμές αρχηγού κράτους...


Με ειδική πτήση από το Ισραήλ αναμένεται να φτάσει το Μεγάλο Σάββατο από το Ιεροσόλυμα στην Αθήνα το Άγιο Φως.

Όπως εξηγούσε κυβερνητική πηγή στο... protothema.gr η υποδοχή του ανέσπερου φωτός θα γίνει με την προσήκουσα ταπεινότητα και όχι με τιμές αρχηγού κράτους ενώ το «παρών» θα δώσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ο οποίος θα ηγηθεί της αποστολής που θα μεταβεί στο Ισραήλ για την παραλαβή του Αγίου Φωτός.

Μετά την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους με το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το φως θα μεταφερθεί με περίπου 10 ειδικές πτήσεις σε όλη την Ελλάδα για να διανεμηθεί στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Στις 9 το βράδυ φέτος η Ανάσταση 

Ανάσταση νωρίτερα, στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου προβλέπει το σχέδιο για τη λειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). 

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας...

protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: