29.4.21

Πράττει αντίθετα από ό,τι πίστευε ο Γ. Γεραπετρίτης...


Μια ομιλία του Γιώργου Γεραπετρίτη σε συνέδριο στη Βουλή το 2017, με την ιδιότητα τότε του Αναπ. Καθηγητή Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ανέσυρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, σημειώνοντας ότι αυτή «προέβλεπε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που νομοθετήθηκε στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία» σε σχέση με το ακαταδίωκτο των μελών των επιτροπών.

Οπως... θύμισε, ο σημερινός υπουργός Επικρατείας, μιλώντας σχετικά με τα πολιτικά προνόμια και το ακαταδίωκτο των βουλευτών, είχε δηλώσει ότι «η δίωξη (των βουλευτών) θα πρέπει να συνιστά τον κανόνα, η δε ασυλία την εξαίρεση, την οποία θα πρέπει να ενεργοποιεί με ίδια αίτηση ο ενδιαφερόμενος βουλευτής, ώστε να αναλαμβάνει την ίδια στιγμή και το βάρος της πολιτικής απόδειξης», καθώς και πως «καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να καταστεί τομή για το πολίτευμα, αν δεν συνοδευτεί από γνήσια διάθεση του πολιτικού συστήματος να ακολουθήσει βασικούς κανόνες κοινοβουλευτικής ηθικής».


Σχολιάζοντας τα αποσπάσματα η κ. Αυγέρη επισήμανε πως «τα παραπάνω, λογικά και αναλογικά, θα πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε νομοθετική διαδικασία μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης», προσθέτοντας: «Ομως από τον Απρίλιο του 2017 έχει παρέλθει μια τετραετία και ήταν μάλλον αρκετή για να ξεχάσει τα όσα έλεγε τότε ως καθηγητής. Τα εντελώς αντίθετα από όσα πράττει(;) ή ανέχεται σήμερα ως υπουργός Επικρατείας, με την πλήρη αυτοαναίρεση και κατάργηση κάθε έννοιας πολιτικής - κοινοβουλευτικής ηθικής και συνταγματικής τάξης».

Γιάννης Μπασκάκης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: