29.4.21

Κλινικές δοκιμές για φάρμακο κατά της Covid...


Με φόντο την εντατική προετοιμασία για την έναρξη των κλινικών δοκιμών και στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού EXO-CD24, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται στις 11 το πρωί με τον καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ Ναντίρ Αρμπέρ.

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στο... επιστημονικό project για το ισραηλινό φάρμακο που δοκιμάζεται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ασθενείς με COVID-19 είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ.

«Σίγουρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συζητήσαμε σχετικά με αυτό το νέο φάρμακο, που τράβηξε το ενδιαφέρον μας στον διεθνή Τύπο.

Με το που θα ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, θα είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχει και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές.

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα είναι αποτελεσματικό. Θα ανακουφιστούμε πραγματικά αν όντως βρεθεί ένα φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια», είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον ισραηλινό ομόλογό του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, καθηγητής Αρμπέρ, βρίσκεται στην Ελλάδα από την Τετάρτη και είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενόψει της εκκίνησης της κλινικής μελέτης στα Νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία με την χορηγία της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών.

Τον Ναντίρ Αρμπέρ υποδέχθηκαν στο Νοσοκομείο Αττικόν ο υπουργός, Αναπληρωτής Υγείας και ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσορίζοντας τον ισραηλινό καθηγητή στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά»...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: