30.4.21

Θετικό βήμα...


Ο λόγος για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας rescEU, που ήδη πήρε την έγκριση των θεσμών να στηρίζει άμεσα τα κράτη μέλη της ΕΕ σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών, μετατρεπόμενο σε ένα μέσο έμπρακτης αλληλεγγύης, που θα παρεμβαίνει με συντονισμένο, γρήγορο και... αποτελεσματικότερο τρόπο.

Σημειώνοντας σε άρθρο του ότι για όσους πιστεύουμε στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, έχουμε περισσότερο ανάγκη την ενότητα, τη συνεννόηση και την αλληλεγγύη, το μόνο αντίδοτο στη δύσκολη πραγματικότητα είναι τα πολλά σταθερά βήματα που θα σφυρηλατήσουν το κοινό μας μέλλον, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κάνει λόγο για ισχυρούς, αυτόνομους μηχανισμούς θεσμικής αλληλεγγύης, στα κοινωνικά ζητήματα, την οικονομία και την ασφάλεια, που θα εγγυώνται τη συλλογική ευημερία των λαών της Ευρώπης. 

«Όπως έλεγε άλλωστε και ο ‘πατέρας’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Μονέ ‘η Ευρώπη θα φτιαχτεί μέσα στις κρίσης και θα είναι το σύνολο των λύσεων που θα αποφέρουν’. Το rescEU είναι ένα τέτοιο βήμα, που ενσαρκώνει τον τελικό στόχο του ευρωπαϊκού σχεδίου, να γίνει η Ευρώπη φάρος ειρήνης, ευημερίας και ισότητας για όλη την ανθρωπότητα», γράφει ο Έλληνας ευρωβουλευτής που πίστεψε από την πρώτη στιγμή στον Μηχανισμό...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: